Hlavní obsah

Dojemný příběh: Kvůli dceři zhubla 10 konfekčních velikostí!

Foto: thinkstock

Pro hubnutí je nejdůležitější motivace (ilustrační foto)Foto: thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britku Kathryn Swan (39) její nadváha netrápila, i když se vyjedla až do velikosti oblečení šedesát. Jenže její dceři se začali ve škole kvůli tlusté matce posmívat. A tak začala hubnout!

Článek

Deníku Daily Mail se Kathryn Swan svěřila s tím, že relativně štíhlá byla jen jednou v životě. Slušnou váhu měla zhruba před 22 lety, když se vdávala. Jenže pak začala jíst jen koláče, sušenky a jídla z rychlého občerstvení...

Obří nadváha

Výsledkem bylo samozřejmě nekontrolovatelné tloustnutí. Kathryn, která pomalu ani nevěděla, jak vypadá čerstvá zelenina nebo ovoce, nakonec skončila v oblečení s konfekční velikostí šedesát. Její šatník se skládal jen z vytahaných trik a kalhot, které měly místo klasického pasu pružnou gumu.

I přes velkou nadváhu se ale Kathryn nikdy svým vzhledem netrápila. „Jenže pak jsem zjistila, že se kvůli mně naší dvanáctileté dceři Bronwyn ve škole spolužáci posmívají. Ona sice nikdy tlustá nebyla, ale děti umějí být kruté. Stačilo, že byla tlustá její matka,“ vzpomíná Kathryn na okamžik, kdy se rozhodla se svou postavou něco udělat.

Foto: dailymail.co.uk

Než Kathryn změnila svoje stravovací návyky, nosila velikost oblečení šedesátFoto: dailymail.co.uk

Přísná dieta

Kathryn vyhledala lékařskou pomoc, a protože její krevní tlak byl vražedně vysoký a hrozily jí velké zdravotní obtíže, doktoři jí zařídili dvouměsíční terapii v klubu pro silně obézní lidi. Přesto začátky nebyly vůbec lehké. „Projít dveřmi centra pro obézní bylo strašlivé. Měla jsem pocit, že mě všichni sledují. Ale nakonec jsem se uklidnila, okolí bylo milé a koneckonců jsme tam všichni byli ze stejného důvodu,“ říká Kathryn.

Odborníci jí vytvořili dietní plán, který byl postaven na tom, že hubnoucím lidem dovoloval jíst vše, ale v rozumné míře, tak, aby se naučili ovládat a tlumit své nezřízené chutě. „Měli jsme dovoleno patnáct hříchů denně, tedy sto pět týdně. Ale třeba krémový dortík byl za čtyřicet hříchů. Takže ve výsledku vás tento systém neustále nutil přemýšlet nad tím, co sníte a kolik hříchů si pak budete moci dovolit třeba druhý den,“ vysvětluje Kathryn.

Na ni tento systém fungoval skvěle. Už po prvním týdnu byla o tři a půl kilogramu lehčí.

Foto: dailymail.co.uk

Zdravý životní styl matku s dcerou sblížilFoto: dailymail.co.uk

Hubnutí nás sblížilo

Velmi brzy se tak Kathryn začala zbavovat svého starého oblečení, zdravotně na tom byla lépe, a dokonce začala mít mnohem více energie. Ve chvíli, kdy si té změny všimla i její dcera, i ona se začala zajímat o zdravější způsob života. „Přitom já ji nikdy nenutila jíst to, co já. Ona ale sama od sebe začala dávat přednost mým jídlům před těmi z rychlého občerstvení,“ vypráví Kathryn.

A tak nejen, že šla její kila stále dolů, změna životního stylu ji s dcerou velmi sblížila. „Jsme si nyní blíž než kdykoli předtím. Vaříme si spolu zdravé večeře, vyrážíme na plavání, nebo, když není manžel doma, se uvelebíme v naší manželské posteli a sledujeme filmy. Jen u toho už nemlsáme čokoládové tyčinky, ale chroupeme mrkev,“ říká Kathryn.

Foto: dailymail.co.uk

Výlety, sport, zdravé vaření. To vše nyní Kathryn podniká s dcerouFoto: dailymail.co.uk

Ta nedávno dosáhla své vysněné váhy a nosí běžnou konfekční velikost číslo čtyřicet. Dokázala tedy zhubnout neuvěřitelných 10 konfekčních velikostí! Přesto nehodlá polevit a dál dbá na zdravou stravu. „Chci si svou váhu udržet a motivací je pro mě má dcera,“ dodává Kathryn.

Co tomu říkáte? Není báječné, jak dokázala Kathryn snížit svoji váhu?

Načítám