Hlavní obsah

Dojemný příběh: Neměl se narodit, teď zachránil život sestře!

Foto: dailymail.co.uk

Ian se svou sestrou. Kdyby nebylo jeho, Lynne by už nejspíš nežilaFoto: dailymail.co.uk

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přišel na svět šest let poté, co jeho matka podstoupila sterilizaci. Brit Ian (36) neměl být vůbec počat, ale jeho narození bylo darem z nebes! Bez něj by totiž jeho starší sestra už nežila!

Článek

Příběh osmačtyřicetileté Britky Lynne Hall, který zveřejnil britský magazín Daily Mail, je důkazem toho, že nic se neděje jen tak.

Přechod? Ne, jste těhotná!

Když bylo Lynnině matce jednačtyřicet let a měla již čtyři děti, rozhodla se podstoupit sterilizaci. Když o šest let později přestala menstruovat, říkala si, že jí je sedmačtyřicet a je v přechodu. Žádné změny na sobě nepozorovala, netloustla, ale naopak mírně shodila. „To, že je těhotná, zjistila až v šestém měsíci. Doslova omdlela šokem,“ vzpomíná Lynne, které tehdy bylo dvanáct let.

S dalším potomkem nikdo v rodině nepočítal, ale jakkoli byl neplánovaný, rozhodně nebyl nechtěný. „Ian byl dítě, které jsme milovali, i když tu vlastně neměl být,“ vzpomíná Lynne.

Tragická zpráva

Početná rodina žila v poklidu, až rok 2010 přinesl velmi smutné zprávy. Lynne se necítila dobře, neustále bojovala s nějakou infekcí, kašlem a nachlazením. „Pořád se mi dělaly modřiny, byla jsem strašlivě bledá a trpěla jsem obrovskou dýchavičností,“ popisuje Lynne. Lékaři její dýchavičnost diagnostikovali jako astma a poslali ji domů s inhalátorem.

„V září 2010 jsem ale na dovolené v Mexiku upadla, když jsem hrála tenis. Odřeniny se nechtěly hojit a místní lékař mi doporučil, abych si nechala urgentně udělat krevní testy,“ vzpomíná Lynne. A tak se v říjnu dozvěděla, že trpí myelodysplastickým syndromem, neboli preleukémií, stavem předcházejícím leukémii.

Foto: dailymail.co.uk

Ani v sedmnácti letech Lynne nikdy nenapadlo, že by mohla mít vážné zdravotní problémy. Vždy byla prý zdravá, hodně sportovala a nic ji netrápiloFoto: dailymail.co.uk

„Byl to pro mě obrovský šok,“ vypráví Lynne. Domů odcházela s tím, že bez transplantace kmenových buněk jí zbývá asi šest měsíců života. „Samozřejmě mi bylo řečeno, že nejlepší je najít vhodného dárce mezi příbuznými,“ dodává Lynne.

Hledá se dárce

Lynnina starší sestra Patricia (61) vůbec nepřicházela v úvahu, protože v minulosti prodělala nádorové onemocnění. A tak začalo testování zbývajících tří sourozenců. Mezitím se Lynnein stav rapidně zhoršil. Lynne již trpěla akutní myeloidní leukémií a čas začal být neúprosný.

Foto: dailymail.co.uk

Dnes má Lynne s bratrem hodně úzký vztah, koneckonců mu vděčí za životFoto: dailymail.co.uk

Nikdo ze sourozenců se jako vhodný dárce neukázal, až na Iana. Na nejmladšího bratra, který se vlastně nikdy neměl narodit. „On se stal mou možností bojovat, mojí šancí vyhrát život zpět,“ říká Lynne.

Když se Ian dozvěděl, že byl vybrán jako vhodný dárce, ani na vteřinu neváhal. „Byl to pro mě i pro celou naši rodinu dar z nebes,“ říká Ian (36). Tomu lékaři odebírali kmenové buňky celé čtyři hodiny. „Když je milovaná osoba v nebezpečí, jsou čtyři hodiny malá cena za život,“ tvrdí Ian.

Foto: dailymail.co.uk

Pro Iana byla pomoc sestře naprosto samozřejmá, neváhal ani vteřinuFoto: dailymail.co.uk

Díky za život

Nyní je Lynne již více než dva roky bez příznaků nemoci, přesto se stále bojí říci, že nad ní zvítězila. Co ale rozhodně neskrývá, je vděk. „Těžko se to dá slovy vyjádřit. Kdyby se nenarodil, kdyby nebyl zázračné dítě, nebyla bych tu teď už ani já,“ říká Lynne.

Tak co tomu říkáte? Zázraky se možná opravdu dějí, že?

Reklama

Načítám