Hlavní obsah

Co uvařit psím miláčkům? Zkuste tyto tři recepty

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když si budete své psí miláčky hýčkat, odmění se vám láskou až za hrob. Určitě ocení, když jim zpestříte jídelníček nějakou dobrotou. Máme pro vás inspiraci v podobě tří receptů.

Článek

Vařit pro psy vypadá jako věda, ale přitom je to mnohem jednodušší než pro člověka. Sice je důležité vybírat suroviny, ale zase si nemusíte dělat hlavu s dochucováním. Připravili jsme tři recepty pro psy.

Co nevařit psímu miláčkovi

Vařit a péct nemusíte jen pro sebe, ocení to i psi. Jen tak náhodně mu házet zbytky od stolu také není nejvhodnější. Seznam potravin, které mohou psům způsobit žaludeční problémy, je totiž rozsáhlý. Patří do něj například česnek, droždí, syrová játra a další. A tyhle by ho dokonce mohly i zabít.

„Dalšími potravinami, které jsou pro psa škodlivé či nebezpečné, jsou čokoláda, hroznové víno, rozinky, větší množství ořechů nebo avokádo,“ upozorňuje Zuzana Novotná, produktová specialistka z chovatelského obchodu SpokojenyPes.

Pozor si dejte taky na běžný základ většiny jídel, kterým je cibule. Pro člověka je sice zdravá, ale psovi ve větším množství škodí. „Cibule obsahuje látky, které u psů ničí červené krvinky, a mohou tak vyvolat anémii. Cibule je pro psa také velmi nadýmavá,“ komentuje odborník na výživu psů Martin Pučálka.

Tři tipy pro vaše domácí mazlíčky

Psovi může uškodit také střídání různých druhů krmiva. Pokud jí pes celý život jen granule a je na ně zvyklý, běžné uvařené maso by mu mohlo způsobit zažívací obtíže. Vždy ale záleží na konkrétním jedinci a citlivosti jeho zažívání.

Co tedy můžete svému mazlíčkovi připravit? Vybrat si můžete jeden ze tří receptů. Poslouží nejen jako hlavní jídlo, ale také jako odměna. Navíc získají důležité živiny a ačkoli se to může zdát sebevíc absurdní, tato jídla si můžete dát se svým miláčkem i vy.

Reklama

Načítám