Hlavní obsah
3,4
(68)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

S nástupem dětí do škol začnou rodiče řešit zásadní otázku: „Co připravit na svačinu?“ Patřím mezi ně, takže vím, že v září je ještě dost elánu na přípravu různých bonusů a překvapení. Moje děti milují tuhle domácí variantu smetanového krému. Příprava je jednoduchá a rychlá, variací mnoho.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 porcí
Budete potřebovat:
  • 200 g mascarpone
  • 200 g smetany ke šlehání
  • 200 g bílého jogurtu
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

01.

V míse robotem vyšlehejte mascarpone s cukrem, špetkou soli a vanilkou (já ráda používám vanilkový extrakt, ale můžete přidat semínka ze čtvrtky vanilkového lusku nebo vanilkový cukr).

02.

Přidejte smetanu a dál šlehejte, až hmota zhoustne, je nadýchaná a jemná. Tohle je základní krém z mascarpone, který ráda používám i ke zdobení muffinů nebo jako náplň dortů. Když ho chci dát dětem jako svačinu, odlehčím ho jogurtem.

03.

Do krému zlehka vmíchejte jogurt, naplňte skleničky a nechte přes noc odležet v lednici.

Moje tipy: Povolte uzdu fantazii, využijte zbytky z lednice.Krém ve skleničkách proložte nalámanými celozrnnými sušenkami, můžete přidat zbytek bábovky či jiného pečiva. Zkuste různé cereálie, ale pozor! Zatímco sušenky a zbytky pečiva jsou dokonce chutnější, když ve skleničce provlhnou, cereálie raději přibalte do samostatného pytlíčku.

Cukr nahraďte medem nebo sirupem, při šlehání přidejte kakao nebo oříškové máslo, kokos, špetku skořice... Povrch ozdobte třeba lžící marmelády či kompotu a samozřejmě nezapomeňte na čerstvé ovoce, to ale také raději sbalte do samostatné krabičky.

Titul za nejlepší svačinu získá rodič, který na povrch nastrouhá kousek čokolády. Hořká čokoláda je dokonce zdraví prospěšná, tady jsou hned 4 důvody!

Související témata:

Načítám