Článek
Postup
01.
V míse robotem vyšlehejte mascarpone s cukrem, špetkou soli a vanilkou (já ráda používám vanilkový extrakt, ale můžete přidat semínka ze čtvrtky vanilkového lusku nebo vanilkový cukr).
02.
Přidejte smetanu a dál šlehejte, až hmota zhoustne, je nadýchaná a jemná. Tohle je základní krém z mascarpone, který ráda používám i ke zdobení muffinů nebo jako náplň dortů. Když ho chci dát dětem jako svačinu, odlehčím ho jogurtem.
03.
Do krému zlehka vmíchejte jogurt, naplňte skleničky a nechte přes noc odležet v lednici.
S KRÉMY JSOU VÝBORNÉ I TYTO DEZERTY:
Moje tipy: Povolte uzdu fantazii, využijte zbytky z lednice.Krém ve skleničkách proložte nalámanými celozrnnými sušenkami, můžete přidat zbytek bábovky či jiného pečiva. Zkuste různé cereálie, ale pozor! Zatímco sušenky a zbytky pečiva jsou dokonce chutnější, když ve skleničce provlhnou, cereálie raději přibalte do samostatného pytlíčku.
Cukr nahraďte medem nebo sirupem, při šlehání přidejte kakao nebo oříškové máslo, kokos, špetku skořice... Povrch ozdobte třeba lžící marmelády či kompotu a samozřejmě nezapomeňte na čerstvé ovoce, to ale také raději sbalte do samostatné krabičky.
Titul za nejlepší svačinu získá rodič, který na povrch nastrouhá kousek čokolády. Hořká čokoláda je dokonce zdraví prospěšná, tady jsou hned 4 důvody!