Hlavní obsah

Dopřejte svým dětem bezpečnější vzduch

Reklama

Jsou vaše děti často nemocné? Je u vás znečištěné ovzduší? Jste alergici? Kouříte? Pokud jste alespoň na jednu otázku odpověděli kladně, zařaďte do svého slovníku nový pojem: čistička vzduchu.

Článek

Možná se ptáte, proč byste měli kvalitu vzduchu řešit. Zjednodušeně řečeno proto, že vzduch je špinavý, chcete-li znečištěný. A většina těchto nečistot člověku škodí.

Zkuste se zamyslet. Dáte svým dětem pít vodu z řeky, která protéká velkoměstem? Ne? Proč? Protože víte, že je znečištěná, obsahuje zdraví škodlivé látky a vy chcete, aby vaše děti byly zdravé. Za naprostou samozřejmost považujete vodu z vodovodu a malým dětem pečlivě vybíráte speciální vody kojenecké. Ale to, co dýcháte, většinou neřešíte. Jenže byste měli...

Přemýšlejte o tom, co dýcháte

V posledních desetiletích se výrazně zhoršila kvalita ovzduší a také se změnil váš životní styl. Většinu času, často i 20 hodin denně trávíte vy i vaše děti v uzavřených prostorách. Budovy jsou hermeticky uzavřeny kvůli dokonalé izolaci, větráte minimálně a vytváříte tím dokonalý prostor pro vysokou koncentraci škodlivých látek. Vzduch uvnitř nemá lepší kvalitu než ten venkovní. Spíše naopak. I díky tomu v posledních letech prudce roste počet dětí s alergiemi a dalšími přecitlivělostmi. Řešení, nebo spíše účinná pomoc, existuje. Jsou jí čističky vzduchu.

Čističky vzduchu Winix jsou k dostání ve třech modelech lišících se výkonem

Jak pracuje nová generace čističek vzduchu

Novinkou na našem trhu jsou inteligentní čističky vzduchu Winix, vybavené moderní technologií čistění vzduchu.

Oproti starším čističkám nabízí řadu podstatných vylepšení. Mezi hlavní z nich patří inteligentní automatický režim. Čističky vzduchu Winix jsou vybaveny senzory, které neustále kontrolují kvalitu ovzduší. Tu pak vyhodnotí a samy zvolí režim čistění, který je pro danou místnost vhodný.

Jaké škodliviny umí čističky ze vzduchu odstranit

Moderní čističky vzduchu si poradí prakticky se všemi nečistotami, které mohou pro člověka znamenat nějaké riziko. Díky kvalitní soustavě filtrů jsou schopny ze vzduchu účinně odstranit alergeny, prach, kouř, ale i viry a bakterie.

Díky tomu výrazně zvyšují kvalitu vzduchu v místnosti. Někteří z vás se zeptají, proč byste měli čistit vzduch doma, když venku se znečištěnému vzduchu stejně nevyhnete. Právě proto, že uvnitř jste schopni jeho kvalitu ovlivnit.

Přemýšlejte o tom, co dýcháte. Buďte vůči svému zdraví zodpovědní.

Další podrobnosti najdete na stránce Jak vás čistička vzduchu dokáže ochránit.

Reklama

Související témata:

Načítám