Hlavní obsah

Dostala jsem kapavku. Od manžela!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Manžel mi zkazil všechny plányFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Věřila jsem v lásku, plánovala rodinu. Ale pak přišel šok. Dostala jsem vážnou pohlavní nemoc - kapavku. A co víc? Nakazil mě nevěrný manžel. Dnes už vím, jaké to je, když se bortí jeden sen za druhým. Ale jdu dál. A jakožto pravidelná čtenářka této rubriky, musím se s vámi o své zkušenosti podělit.

Článek

S manželem jsem se znala dlouho před svatbou. Proto, když jsem si ho ve svých pětadvaceti letech brala, věřila jsem, že je to napořád. Často jsme mluvili o společné budoucnosti a těšili se na potomka. Započít dítě se však delší dobu nedařilo a já pak dokonce získala pocit, že o založení rodiny mému drahému Davidovi až tolik nejde.

Přátelé mi dokonce říkali, že má milenku. Tomu jsem ale odmítala věřit a nijak se po tom „nepídila". Nakonec se však nevěrný manžel musel přiznat sám. Onemocněl totiž kapavkou. A protože kapavka je přenosná pouze pohlavním stykem, nemohl zapírat. Navíc člověk, který touto nemocí trpí, je ze zákona povinen nejen se léčit, ale přivést k lékaři na vyšetření také všechny své sexuální partnery, kteří se od něho mohli nakazit.

Nakazila ho kolegyně z práce

V první chvíli jsem si pomyslela, že je to snad jen zlý sen. Naléhala jsem na Davida, aby mi prozradil, kdo je jeho milenkou. On ale mlčel. Až po několika dnech pod nátlakem prozradil, že mě podvedl s kolegyní z práce.

Hned druhý den jsem absolvovala lékařské vyšetření. Trvalo necelou hodinu. Lékařka mi provedla výtěr a pro jistotu také odebrala krev. To aby zjistila, zda mi David nenadělil vedle kapavky ještě nějakou další nemoc.

Kapavku lze zjistit několika různými metodami. V České republice se nejčastěji používá metoda barvicích proužků nebo kultivace vzorku v chemické laboratoři. Druhý zmiňovaný test trvá zhruba pět dní, a právě ten prováděla také moje lékařka. Prožívala jsem kvůli tomu poměrně dlouhé a napínavé čekání. Navíc u nás panovala tichá domácnost a demonstrativně jsem dokonce spala na posteli pro hosty. Argumentovala jsem tím, že s nevěrníkem už nechci sdílet nic, natož lože.

Když mi výsledky testů onemocnění potvrdily, bylo jasné, že s Davidem už nikdy rodinu nezaložím. Nechtěla jsem. Nedokázala jsem se přes takovýto podraz přenést a podala žádost o rozvod.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Nakazila nás jeho kolegyně z práceFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Pomohl penicilin

Samotná léčba probíhala rychleji než rozvodové řízení. Užívala jsem léky na bázi penicilinu a doplňovala je probiotiky, která proces léčení urychlují. Cítila jsem nepříjemné pálení pochvy a dokonce se objevil i slabý výtok. Nicméně po měsíci příznaky zmizely, a já další dva měsíce už brala léky spíše z preventivních důvodů.

U žen probíhá totiž kapavka mnohem méně dramaticky než u mužů. To Davida trápil silnější a bolestivější výtok, a penis mu dokonce natekl. Podle jeho slov dostal i vysoké teploty.

Já už s ním ale v tu dobu nežila. Odstěhovala jsem se zpátky k rodičům. Rozvedli jsme se a já nyní prožívám již nový spokojený vztah.

Tak uzavírá své vyprávění čtenářka Eliška, které lze do budoucna přát už jen to nejlepší.

  • Počet nemocných kapavkou v ČR v roce 2008: 1144 osob
  • Příznaky: výtok, pálení a svědění v oblasti pohlavních orgánů
  • V případě zanedbání léčby může vést k neplodnosti.

Reklama

Související témata:

Načítám