Hlavní obsah

Dřevostavby: Bydlet můžete už po pár měsících!

Foto: MS Haus

Přízemní dvougenerační dřevostavba nabízí společné bydlení, a přitom si každá rodina zachová soukromíFoto: MS Haus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte vztah k přírodě nebo se vám jen líbí stavby, které využívají dřevo? V každém případě si lze vybrat z mnoha typových domů. My jsme vám usnadnili práci a vybrali je za vás!

Článek

Dřevostaveb existuje celá řada. Samozřejmě si můžete nechat udělat projekt, a pak postavit dům, který nebude mít nikdo jiný. Ovšem v praxi se většina rodinných domů staví typových a nejčastěji jde o montované stavby. Ostatně přesvědčte se sami!

1. Pro dvě generace

Hledáte bydlení pro sebe i rodiče, nebo myslíte do budoucna, až děti vyrostou? Pak se vám může zalíbit podlažní dvougenerační dům MS 22 Ekonomy (MS Haus) 4 + kk a 3 + kk. A kdybyste chtěli, dá se doplnit o podkroví u většího bytu (což není v ceně základu). Nízkoenergetická montovaná dřevostavba ze sendvičových panelů s nosnou dřevěnou konstrukcí může být dokončená omítkou, jak vidíte na fotografii, nebo obkladem z palubek, případně kombinací omítky a palubek. Počítejte s užitnou plochou 167 m2, plechovou střechou a plastovými okny s izolačním trojsklem. Vytápění se řeší elektrickými konvektory.

Foto: MS Haus

Výrazná fasáda domu MS 22 Ekonomy poutá pozornostFoto: MS Haus

Foto: MS Haus

Žádná kuchyně se dnes neobejde bez moderních spotřebičůFoto: MS Haus

Foto: MS Haus

Obývací prostor propojený s kuchyňským a jídelním koutem je pro mnoho rodin praktickým řešenímFoto: MS Haus

A co za to: Dům včetně DPH od horní hrany základové desky stojí 2 963 895 Kč a jeho výstavba obvykle trvá 3 měsíce.

2. Komfort pro každého

Je vás doma více? Pak třeba oceníte patrovou montovanou dřevostavbu ze sendvičových panelů na bázi dřeva Comfort 131 (ELK). Dvoupodlažní domek 5 + 1 nabízí užitnou plochu 130,82 m2. Pokud byste však chtěli podobný, jen o něco větší (nebo naopak menší), můžete si vybrat ze tří desítek typových variací. Nízkoenergetický dům má střechu z betonových tašek a plastová okna disponují izolačním trojsklem. Aby vám nebyla zima, o to se postará centrální teplovodní vytápění plynovým kondenzačním kotlem. A pokud byste chtěli dům dovybavit garážemi, jak je vidíte na fotografii, ani to není problém.

Foto: ELK

Také u dvoupodlažní dřevostavby Comfort 131, podobně jako i u jiných typových domů, si můžete doplňkově volit i jiné parametry, než jsou ve standardním provedeníFoto: ELK

Foto: ELK

Zatímco základní parametry typového domu jsou dané, jeho zařízení nábytkem zůstává jen na vásFoto: ELK

Foto: ELK

Pokud vám chybí vůně dřeva, vybavte svůj interiér například krbovými kamnyFoto: ELK

A co za to: Dům na klíč ve standardu bez garáží stojí 3 579 000 Kč a bude postavený za 3 měsíce.

3. Sázka na jistotu

Říkáte si, že když si podobný dům pořídilo už více lidí před vámi, určitě nebude špatný? Pak jste tady správně – Nova 101 je nejprodávanějším domem RD Rýmařov. Dvoupodlažní stavba 5 + 1 s garáží slibuje užitnou plochu 123,11 m2, na střechu se použila betonová krytina včetně doplňků (anténní taška, vikýřové okno) a oceníte i sedmikomorová okna z PVC profilů s izolačním trojsklem. Vytápění řeší elektrokotel a TUV zásobník o objemu 160 litrů. Dům jeho výrobce označuje jako energeticky efektivní.

Foto: RD Rýmařov

U dřevostavby NOVA 101 si můžete vybrat, zda chcete garáž u domu zleva, nebo zpravaFoto: RD Rýmařov

Foto: RD Rýmařov

Obývací pokoj nabízí sympatických více než 33 m^2Foto: RD Rýmařov

Foto: RD Rýmařov

Rovněž s výběrem kuchyňské linky vám může pomoci realizátor vaší stavbyFoto: RD Rýmařov

A co za to: Cena na klíč ve standardu včetně DPH je 2 412 700 Kč (+ za základovou desku 317 745 Kč), hrubá stavba trvá 1 až 2 dny a do domu se můžete nastěhovat už za měsíc.

4. Prostorné bydlení

Nízkoenergetická sendvičová dřevostavba o dispozicích 5 + kk s garáží Lyra Plus (realizace Natur House) nabídne dostatek místa i vícečlenné rodině včetně jejích mazlíčků. Počítejte s užitnou plochou 165 m2 a ideální tloušťkou obvodové stěny (31,5 cm včetně izolace). Střecha s pálenou střešní krytinou a plastová šestikomorová okna s trojsklem patří k běžné výbavě. O tepelnou pohodu se pak postará tepelné čerpadlo a plynový kotel.

Foto: Natur House

Dvoupatrová dřevostavba Lyra Plus nabízí vskutku velkorysý prostor pro životFoto: Natur House

Foto: Natur House

Vevnitř byste nepoznali, že jste v dřevostavběFoto: Natur House

Foto: Natur House

Ukázka možnosti vybavení kuchyně vás má inspirovatFoto: Natur House

A co za to:Cena na klíč ve standardu včetně DPH a základové desky je 3 720 250 Kč a doba výstavby trvá do 4 měsíců.

5. Stoprocentní vůně dřeva

Roubený bungalov Míla (Haniš srubové domy) je postavený z masivního smrku a opatřený olejovým nátěrem s UV filtrem (odstín si můžete vybrat ze vzorníku barev). Díky dispozici 6 + 1 a užitné ploše 296 m2 tady určitě budou vítané i nečekané návštěvy. Každého zaujme netradičně pojatý obývací prostor, otevřený až ke stropu střechy, která je z betonové krytiny, a dřevěná EURO okna. Vytápění si vzalo na starost tepelné čerpadlo, rekuperace tepla a teplovodní podlahové topení.

Foto: Haniš srubové domy

Bungalov Míla dokládá, že i roubený dům může překvapitFoto: Haniš srubové domy

Foto: Haniš srubové domy

Hlavní obytný prostor je otevřený až ke střeše, tady se nikdo nemůže cítit stísněněFoto: Haniš srubové domy

Foto: Haniš srubové domy

Roubená stavba slibuje skutečný pohled na dřevoFoto: Haniš srubové domy

A co za to:Cena na klíč ve standardu včetně DPH je 6 500 000 Kč a na výstavbu domu je třeba počkat 12 měsíců.

A co vy, jaký máte názor na dřevostavby? Dejte vědět nám i čtenářům!

Načítám