Hlavní obsah
2,8
(17)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Pokud milujete třešně, není moc co řešit. Vezměte košík, pár jich doběhněte na zahradu natrhat, a může se péct. Dnes se s vámi podělíme o recept na třešňovou buchtu na plech.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 2 ks vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 2 lžíce másla
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • 200 g třešní
Článek

Postup

01.

Žloutky vyšlehejte s cukrem a máslem, v míse vedle promíchejte mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Z bílků vyšlehejte sníh (pomůže vám případně špetka soli) a můžete kompletovat. Ke žloutkům přilijte ještě mléko, promíchejte a do těsta střídavě přimíchávejte bílky a sypkou směs.

02.

Tři čtvrtiny základu rozlijte po plechu vyloženém pečicím papírem. Do zbytku doplňte kakao, propojte a lžící těsto nedbale rozstříkejte po světlé vrstvě. Moučník ještě poklaďte vypeckovanými třešněmi a dejte ho péct do trouby na 25-30 minut při 170 stupních Celsia.

Jak snadno a rychle vypeckovat třešně? Podívejte se na náš super trik.

Reklama

Související témata:

Načítám