Hlavní obsah
4,0
(11)
Foto: Alpro

Foto: Alpro

Honí vás chuť na sladké, ale s přicházející zimou hledáte i něco na zahřátí? Zkuste dýňové lívanečky!

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Těsto
  • 300 g dýně
  • 250 ml jablečného džusu
  • 125 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička skořice
  • 2 ks vejce
  • 1 lžíce agávového sirupu
  • 250 ml kokosové smetany
K podávání
  • 4 lžíce agávového sirupu
  • 2 ks jablek
Článek

Postup

01.

Dýni pokrájejte na malé kousky a ve vodě nebo jablečném džusu ji povařte doměkka. Následně slijte a rozmixujte na hladký krém.

02.

Do mísy prosejte mouku, přidejte prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici, žloutky a agávový sirup. Přimíchejte kokosovou smetanu, 200 ml vody a 6 lžic dýňového pyré. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a lehce ho vmíchejte do lívanečkového těsta.

03.

Lívanečky pečte na pánvi dozlatova a podávejte pokapané agávovým sirupem, s kousky jablek a zbylým dýňovým pyré.

Zrovna jste se rozhodli pro dietu ale lívancům jen těžce odoláváte? Vyzkoušejte ty ze špaldové mouky  a hřešte zdravě.

Související témata:

Načítám