Hlavní obsah

Dýňové muffiny s čokoládou

Hodnocení:
(91)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
střední

Že dýně nepatří jen do polévky nebo slaných receptů vás může přesvědčit tento sladký recept. Vláčné muffiny s jemnou chutí a vůní koření vám zpříjemní podzimní dny.

Ingredience pro:
12 muffinů
  • 1/2 dýně hokaido
  • 70 g rozpuštěného másla
  • 200 ml mléka
  • 2 vejce
  • 100 g cukru krupice
  • 100 g hnědého cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 150 g polohrubé mouky
  • 100 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky drceného hřebíčku
  • 50 g čokoládových čoček
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
Článek

Postup

Krok 1: Nejprve zbavte dýni semínek a nakrájejte ji na měsíčky. Hokaido nemusíte loupat. Kousky pak dejte do zapékací mísy a lehce je pokapejte olejem. Misku s takto připravenou dýní dejte péct na 170 stupňů asi na 20 minut, dokud nezměkne. 

Krok 2: Měkkou, lehce zchladlou dýni rozmixujte tyčovým mixérem spolu s rozpuštěným máslem a vanilkovým extraktem v hladké pyré. Pak přidejte mléko a vejce a zamíchejte. 

Krok 3: Oba cukry, obě mouky, prášek do pečiva, koření, čokoládové čočky a špetku soli rozmíchejte v jiné míse. 

Krok 4: Obě směsi, sypkou i tekutou, smíchejte dohromady a těsto rozlijte do muffinových forem. Ty předem vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. 

Krok 5: Pečte na 180 stupňů asi 20–30 minut. Hotové muffiny nechte zcela zchladnout na drátěné mřížce.

A mohl by vám chutnat taky řecký fíkový kolář s mandlemi

ynezorPumanzeSaNyknalC
30. 9. 2019

Reklama

Sdílejte článek