Hlavní obsah

Džínová košile v hlavní roli: Jak ji unosit nejen ke kalhotám, ale i k sukním?

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neříkejte, že alespoň jednu nemáte! Džínová košile patří do skupiny kousků, které si najdou cestu téměř do každého šatníku. Všechny dlouhodobé vztahy je ale nutné chránit před nudou. Víte, jak proměnit oblíbený vršek v trendy kombinaci?

Článek

Džínová košile vás může provázet celým podzimem. Chvályhodná je zejména její variabilita, díky které ji snadno zapojíte do nejrůznějších outfitů. Nevíte, kde začít? Nebojte, my vás nasměrujeme.

Double denim s bonusem

Džínovina + džínovina má stále zelenou. Vaše nejoblíbenější kusy tak můžete nosit pěkně pohromadě. Na nekonečné pátrání po totožném odstínu rovnou zapomeňte a klidně spárujte různě barevný denim. Stejně jako džíny přitom můžete využít sukni – i tady je „zdvojení“ nejen povoleno, ale vyloženě doporučeno. Pokud se neberete příliš vážně a móda vás baví, klidně celek shoďte vtipnou košilí s Bugs Bunnym. K denimovému vršku samozřejmě můžete natáhnout i klasické kalhoty.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. kabelka Mango, 899 Kč, 2. kožený pásek Calvin Klein, prodává Zoot, 1739 Kč, 3. džínová košile H&M, 949 Kč, 4. džíny H&M, 899 Kč, 5. hodinky Marc Jacobs, 3611 Kč, 6. boty Zara, 999 KčFoto: Archiv firem

Hodinky Marc Jacobs

Sázka na jistotu

Pokud nebudete vědět, co na sebe, vzpomeňte si, že spojení kůže a denimu nikdy nezklame. I tady zdůrazňujeme, že nemluvíme jen o kožen(kov)ých kalhotách, ale i sukních. K úzkým nohavicím se perfektně hodí oversized košile, kterou můžete doplnit uvázaným šátkem (také vám přijde galaktický potisk tak zajímavý?). Máte-li slabost pro biker boots, klidně si je ke kompletu obujte. Méně tvrdě budou vypadat tenisky.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. šátek Zara, 249 Kč, 2. boty Deichmann, kolekce Ellie Goulding, 1129 Kč, 3. džínová košile H&M, 899 Kč, 4. kalhoty H&M, 899 Kč, 5. kabelka Zara, 1599 KčFoto: Archiv firem

Kontrast s lehkou sukní

Hrubé džínovině svědčí také kontrastní lehké sukně. Pohráváte-li si s obdobným kusem v prodloužené délce, košili ideálně zastrčte dovnitř. Pro odlehčení celku doporučujeme ještě ohrnout rukávy. Kromě plisovaných sukní se můžete zaměřit i na vrstvené kousky se síťovinou – momentálně jsou v kurzu, takže jich v obchodech najdete spousty. Co se týče obuvi, doporučujeme podpatky. Mimo kotníčkových bot můžete obout i nohy obepínající kozačky.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. boty Zara, 999 Kč, 2. džínová košile Esprit, 1499 Kč, 3. sukně H&M, 799 Kč, 4. kabelka Zara, 999 KčFoto: Archiv firem

Efektní doprovod

Neutrální košili můžete skvěle využít k vyvážení výrazných kousků, ať už mluvíme o metalických odlescích, flitrech nebo bohatých výšivkách. Dlouhý rukáv a absence výstřihu také vyzývá ke kombinacím s kratšími sukněmi, se kterými se musí obecně nakládat opatrně. Nezapomínejte také na to, že košili můžete čímkoli podložit a nechat ji buď částečně, nebo i kompletně rozepnutou.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. body H&M, 799 Kč, 2. kožená kabelka Karl Lagerfeld, prodává Zoot, 5394 Kč, 3. džínová košile Promod, 399 Kč, 4. sukně H&M, 899 Kč, 5. punčocháče H&M, 299 Kč, 6. boty Mango, 1299 KčFoto: Archiv firem

S čím nosíte džínovou košili nejraději vy?

Reklama

Načítám