Hlavní obsah

Džíny že jsou nuda? Ani náhodou! Přesvědčí vás tyto 4 outfity

Foto: Profimedia

Džíny už dávno nejsou pracovní kalhoty. Dnes může jít o součást outfitů, jimž rozhodně nehrozí všednost a nenápadnostFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud patří džíny mezi vaše favority, nenechte si ujít inspiraci v podobě stylových outfitů právě s tímto nesmrtelným kouskem.

Článek

Módní návrhář Yves Saint Lauren jednou řekl: „Lituji jen jednoho, že jsem nevynalezl džíny.“ Není se čemu divit, džíny jsou totiž klasika. A má je ve své skříni opravdu každý. Podle módních odborníků jich dokonce na jednoho člověka připadá až sedmero! Tak se přiznejte, kdo převyšuje i zmíněné číslo :-)? Džíny lze bez obav považovat za přelomový kousek, bez něhož by to už vlastně ani nebylo ono.

Díky ti, Levi!

Světlo světa džíny spatřily v roce 1873. Jejich autorem byl nyní všem dobře známý Levi Strauss. V té době jistě netušil, kam bude jeho sláva sahat, a mnoho lidí ho pro jeho „vynález“ miluje dodnes. Než se však denimové kalhoty staly nutnou součástí šatníku mužů a žen po celém světě, sloužily výhradně jako pracovní oděv – montérky amerických horníků a zlatokopů. Jejich odolnost byla na to jako stvořená. Do běžných šatníků se dostaly až po druhé světové válce.

Denimový kult

Velký úspěch džíny slavily díky westernům. Byly symbolem ošlehaných kovbojů a drsných hrdinů. Byly předobrazem rebelství, boření konvencí a touhy po provokaci. Džíny si zamiloval každý, ať už kvůli Marloovi Brandovi, Jamesi Deanovi nebo kultovním zvonáčům, které nosili hippies. Džíny jsou zkrátka věčné a přestože na vás každou sezonu „vyskočí“ nové a nové trendy, důvod zvolit si kalhoty z tohoto pevného a jedinečného materiálu, bude vždycky.

Jak je nosit?

Obléknout si k džínám triko a kecky umí každý. Ale nosit je tak, aby měl celý outfit vždy pořádnou dávku stylu a šmrncu, to už chce trochu citu. Žádné strachy, tyto triky zvládnete také!

Denim + krajky

Nezapomínejte, že džíny jsou původně ryze pánská záležitost, a proto se nebojte do každého outfitu zakomponovat zase něco typicky holčičího – krajky, volánky, květinové potisky, vysoké podpatky...

Foto: Archiv firem

Takzvané Mom jeans si získaly oblibu u nejedné ženy. Co je vyzkoušet v kombinaci s jemnými odstíny?Foto: Archiv firem

Skinny + volány

Ať už si na sebe berete cokoli, vždy myslete na to, aby byl celý outfit vyvážený. Oblékáte si upnuté kalhoty? Doplňte je o volný top! Máte rády volné džíny? Tak to si můžete dovolit triko/svetřík na tělo! Přesně jako u této inspirace.

Foto: Archiv firem

Denim a volány si skvěle rozumí. Noste s výraznými doplňkyFoto: Archiv firem

Zvonáče + vesta

Mnoho firem, kde je zavedený dress code, praktikuje takzvaný casual friday. Den, kdy sice není na pořadu dne přijít v teplákovce, ale džíny si můžete vzít bez výčitek. Jedná se ale o pracovní den, tak nezapomínejte ani na patřičný styling. Dlouhá vesta vám skvěle poslouží místo topu nebo košile. Jednoduše si ji oblékněte na holé tělo a omotejte páskem. Pokud byste se ale bály, že by mohlo něco omylem vykouknout, oblékněte jako první vrstvu tělové body nebo upnutý top.

Foto: Archiv firem

Vždy dbejte na to, abyste pod světlé vršky nosily prádlo v tělové barvěFoto: Archiv firem

Boyfriend jeans + lehké materiály

Boyfriend otrhané džíny se ujaly ve velkém. Muži jim příliš nefandí, ženy si v nich díky jejich pohodlnosti libují. Pozor, nejedná se o žádný sexy kousek, takže potřebují trochu zjemnit a dodat kapku něžnosti. Jak na to? Pomocí lehkých vzdušných materiálů, bot na podpatku nebo třeba perfektně střiženého sáčka.

Foto: Archiv firem

Boyfriend džínám nezapomeňte vždy dodat šmrnc něčím ryze ženským. Šperky a vysoké podpatky jsou na to jako dělané!Foto: Archiv firem

A co vy a nesmrtelné džíny? Potrpíte si na ně, nebo dáváte přednost jiným oblečení?

Reklama

Načítám