Hlavní obsah

Editorial: Hubnutí? Baví nás jen někdy

Foto: Greta Blumajerová

Na diety se vykašlete, radši si udělejte dobrý salát a zajděte si zaplavat :-)Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Hubnutí je v našem magazínu jedním z nejoblíbenějších témat! Tedy alespoň na jaře a na podzim :-). Celorepublikové hubnutí má totiž své velmi pevné zákonitosti.

Článek

Můj vztah k vlastní váze je už léta stejný. Hodně cvičím a snažím se kvalitně jíst. Diety nedržím. Nikdy jsem je nedržela – považuju je za nesmysl. Dobré jídlo a pití k životu patří a upírat si ho hraničí s masochismem. Když mi jsou těsné kalhoty, znamená to, že bych se měla víc hýbat a míň jíst. Je ale fakt, že mám poměrně pevnou vůli a dobrým jídlem rozhodně nemyslím knedlík s gulášem…

Tenhle v mnoha směrech osvobozující přístup mi ale umožňuje sledovat, jak se s otázkou hubnutí vypořádává okolí. Moje kamarádka Lucka se před pár lety rozhodla, že se bude vdávat štíhlá. Nasadila dietu, kterou předtím zhubla jiná naše kamarádka – měla čtyři různé typy stravování pro čtyři po sobě jdoucí dny. A ty pořád točila.

Protože jsme spolu pracovaly, a tudíž i obědvaly, její režim se brzo stal mojí noční můrou. Výběr restaurací se podřizoval tomu, co ten den zrovna mohla zkonzumovat, a když jednou za týden přišel den vyhrazený rýži a zelenině, skončily jsme v asijském bistru na šlichtě zvané Buddhistický půst. Do podrobností bych zacházela nerada, ale v kostce šlo o rýži přelitou kejdou něčeho, co prapůvodně bývala zelenina, doplněnou o v těchto jídelnách tradiční várku tuku. Lucka zhubla, vdala se, na dietu se vyprdla a mému žaludku se ulevilo.

Foto: Greta Blumajerová

Ve čtvrtek se můžete těšit na článek o módě na party. Fotili jsme ho stylově v noci!Foto: Greta Blumajerová

Podobných šílenství jsem ve svém okolí zaznamenala víc. Společné měla to, že si dotyčná zkazila žaludek, plácala se v nekonečných jojo efektech, a pokud si nakonec nedala poradit od opravdového odborníka a nezačala se pravidelně hýbat, točí se v bludném kruhu dodnes.

Všichni, kdo chodí do posiloven a různých studií, znají i tamější obdobu tohoto jevu. Před lety jsem cvičila taebo. Po Vánocích jsme se do tělocvičny skoro nevešly. Začátkem února nás tam zbylo pět. Po letních prázdninách se opakovalo to samé, před Vánoci jsme cvičily ve třech.

Zájem o hubnoucí články na Proženách se přelévá ve velmi podobných časových vlnách :-). Ale i to je dobře! Jsme rádi za každou duši, která se rozhodne pečovat o své tělo i zdraví. I kdyby každý náš článek přesvědčil jen jedinou z vás ke změně životního stylu, budeme rádi. A právě proto vám přinášíme inspirativní příběhy čtenářek, kterým se to – často s pomocí odborníka – povedlo. Protože ty jsou reálnější, a rozhodně o dost rozumnější než mučení se Buddhistickým půstem :-). Další z nich si můžete přečíst i dnes!

Přeji vám krásné léto!

Reklama

Načítám