Hlavní obsah

Editorial: Některé seriály nevymažete z paměti nikdy

Foto: Greta Blumajerová

Jaké nekonečné seriály jste sledovali vy?Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Čas od času se na internetu objevují různé kvízy, které mají odhalit, v jakém desetiletí jste vyrůstali. Například: Víte, co je to disketa? Pak jste vyrůstali v devadesátkách!

Článek

Já v nich vyrůstala. Takže nejenže vím, co je to disketa, ale také znám kompletní obsazení legendárního seriálu Beverly Hills 902 10. Možná bych dokázala vyjmenovat i to, kdo s kým chodil. Stejně tak mám v mozku vypálenou podobu Manuely a její sestry Isabely. Jedna z nich (už díkybohu nevím, která) měla zohavenou tvář, a jedna nebo druhá (nebo obě?) se pro sebe snažily uchvátit Fernanda, který samozřejmě vůbec netušil, že po něm jdou dvě ženské místo jedné.

Dějová linka Manuely byla hodně dramatická a okupovala mnoho mých poškolních odpolední. Pak kolem mě naštěstí už jen profrčely Melrose Place, Dallas, pár dílů Pobřežní hlídky a odpadlý Reno Raines, načež jsem přešla do milosrdnější fáze dospívání, kdy jsem sledovala už jen Krok za krokem a Ženatého se závazky.

Tohle všechno si pamatuju, a byť bych byla mnohem radši, kdyby tyto nabyté vědomosti uvolnily místo nějakým zajímavějším informacím, sedí pevně na svém místě :-). Osudu nicméně děkuji aspoň za to, že další skvosty světové kinematografie – telenovely Divoký anděl, Mladí a neklidní a Tak jde čas – se v televizi objevily až v době, kdy už mi to bylo fuk.

A navíc mě zdaleka nepronásledují tolik, jako kolegyni Janu, které už nikdo nikdy neodpáře vášeň pro hlavního hrdinu Pobřežní hlídky. Jana si totiž jednou popletla skypové adresy a našemu tehdejšímu fotografovi napsala vzkaz „Prosím tě, nemáš číslo na Hasselhoffa?“ Než se vysvětlilo, že myslí svého kamaráda, kterému se říká Hasselhoff, dost jsme se nasmáli. Náš fotograf pak Janě přilepil na nástěnku zvětšenou fotku Davida sprintujícího po pláži ve svých proslulých šortkách s připsanou větou „Jani, už běžím!“, která tu visí dodnes :-)

Na jaké seriály jste koukali? A zajímá vás, jak jejich hrdinové vypadají dnes? Připomeňte si je v našem čtvrtečním článku, ve kterém porovnáme jejich fotky tehdy a teď :-).

Přeji vám příjemný týden

Reklama

Načítám