Hlavní obsah

Editorial: Rozšířil se nám tu takový nešvar...

Foto: Jakub Jurdič

Ano, takové věci se stávají i v lepších redakcích!Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Také jste si o Vánocích pustili Pelíšky a spolu s Evou Holubovou zarecitovali svatou větu o rozšířeném nešvaru a takovém tom slovíčku? No. I na naši redakci došlo. Ve výtahu!

Článek

Když se už konečně blíží ten Silvestr, rozhodl jsem se, že pro vás doslova pootevřu dvířka takové naší malé Pandořiny skříňky... Naše žižkovská redakce zabírá tři patra klasického činžovního domu s tím, že do ní vede výtah. A když řeknu, že je malý, tak ještě přeháním. Obvykle se do něj vejdou dva, maximálně tři lidi. V tu chvíli už je to ale tělo na tělo s obrovským otazníkem, jestli je stroj namazaný dostatečně tak, že se nezastaví v mezipatře.

A teď k tomu nešvaru. Za poslední měsíc se nám totiž uvnitř výtahu začaly objevovat obrázky ve stylu záchodové poezie. „Autor neznámý“ nejdříve jednu stěnu vyšperkoval lákavým nápisem „Robertky ProŽeny.cz“ a matně si vzpomínáme, že k němu doplnil názvy pár zvířátek, tuším, že to byly kozy. Matná je vzpomínka proto, že ho uklízeč stihl jakžtakž odstranit.

Dotyčný vandal ale neváhal a při další návštěvě napsal do našeho výtahu Ježíškovi přání, že touží po sexuálním styku s představitelkou Carrie ze Sexu ve městě. Modří už patrně vědí, že za slovíčkem „Chci“ následoval onen „nešvar“ Evy Holubové a výčet obou křestních jmen a příjmení navrch dotyčné (zřejmě lákavé) herečky.

Záškodník zakročil ještě potřetí, tentokrát formou malůvky doplněnou anglickým, svým způsobem reklamním sdělením. Přes tři křídla dveří (postupně se rozvíjejících) je vyveden obraz pánského ochmýřeného údu s titulkem (dámy prominou) „Big cock for you“. Vtip je v tom, že onu velikost můžete spatřit až po dokončení mechanické „animace“, která probíhá zavíráním dveří a postupným odkrýváním celého díla.

Podařilo se nám pak společnými silami sestavit profil možného pachatele. Je to angličtinář, protože ve jméně ani popisku u údu neměl jedinou chybu. Nosí u sebe propisku. Je štíhlý, jinak by ve výtahu nezvedl ruku a neměl prostor pro svou nezávislou tvorbu. A konečně – je to i rychlý malíř, protože kdo jiný dokáže během KRÁTKÉ jízdy vyšvihnout VELKÝ úd?

Můžeme vám slíbit, že intenzivní pátrání bude probíhat i v příštím roce. A vedle toho samozřejmě budeme i dál psát, fotit, tvořit... tak, jak jste zvyklí. Možná ještě líp!

Užijte si Silvestra a šťastný rok 2016.

Reklama

Související témata:

Načítám