Hlavní obsah

Eko sáčky ze staré záclony? Zvládne je ušít každý!

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete se obejít bez igelitových sáčků? Pak je dobré si najít jejich ekologickou variantu, kterou můžete vyprat a používat stále dokola. Právě takové jsou pytlíky, které si můžete za pár minut ušít ze staré záclony!

Článek

Rádi byste se obešli bez igelitových sáčků, ale do čeho dát v obchodě rohlíky, navážená jablka nebo jiné potraviny? Pokud jste se zajímali o nějakou ekologičtější variantu, možná jste objevili síťované sáčky – nestojí ale zrovna málo, což vás mohlo od jejich nákupu odradit. Vyrobit si je doma je ale velmi snadné! A navíc u toho zpracujete starou záclonu, kterou byste jinak vyhodili.

Pytlík na pečivo i ovoce

Jak záclonu (použijte záclonu vypranou a ideálně nepotrhanou) proměnit v sáčky na potraviny? Přesný postup najdete na videu u tohoto článku. Na konci jsme na sáček přišili plastovou kapsičku, do které můžete zastrčit papírek z vážení, samolepka totiž na samotné zácloně nedrží a mohli byste mít u pokladny problémy. Nemusíte se bát, že by se štítek nějak poškodil při praní, je velmi odolný.

Eko sáček ze záclony perte ručně a v teplé vodě, nemusíte většinou používat ani žádné prací prostředky – rozhodně se vyvarujte aviváží a voňavých prostředků, protože by od sáčku mohlo načichnout třeba pečivo.

Ze záclony ušijete spoustu sáčků, rozhodně vám ještě kus zbude. Jak ho využít? Dekorace ze starých záclon: Máme 5 tipů!

Reklama

Načítám