Hlavní obsah

Eva, Milada a Hanka míří do finále: Zhubly 25 kilo!

Foto: Mona Martinů

Trojice čtenářek se blíží do hubnoucího finišeFoto: Mona Martinů

Reklama

Naše trojka čtenářek Milada, Eva a Hanka se úspěšně blíží ke konci tříměsíčního projektu Hubneme s ProŽeny.cz. Co nového za další týden vyzkoušely? A daří se jim stále hubnout, nebo už povolily ve snažení? Čtěte!

Článek

Jeden by si myslel, že pokud leží v posteli a necvičí, bude tloustnout. Ale naše Hanka je důkazem, že někdy pravý opak pomáhá. Už je více než tři týdny nemocná, ale kila jí dolů jdou i tak. Stejně jako pilné Miladě a Evě. Jen posuďte sami.

Hanka pekla dietně

„Celý týden jsem ležela, a s dodržováním diety to šlo z kopce. Ne, co se prohřešků týče, ale tři dny jsem prospala a na jídlo jsem neměla ani pomyšlení," popisuje Hanka své dlouhodobé stonání. A přitom její zásadní chyba, proč se jí nikdy předtím zhubnout nepodařilo, byla nepravidelnost, a hlavně nedostatek jídla. „A i teď, když jsem se dvakrát za den donutila něco sníst, byť správně, tak to bylo vše. Momentálně se vyloženě nutím najet do správného stravovacího režimu, a hlavně zase pravidelnosti." I přes nemoc pro vás Hanka minulý týden zvládla napéct dietní cukroví.

Foto: Mona Martinů

Hanka si zkusila péct dietní cukrovíFoto: Mona Martinů

Jak nebýt stále nemocná? Odpovídá Ludmila Holcová:

„Určitě bych doporučila více jíst funkční potraviny, které obsahují velké množství živin posilující imunitu. Například probiotika a prebiotika v zakysaných mléčných výrobcích. Mají cystein, a ten rozkládá bílkoviny obsažené v hlenu usazeném v plicích, čímž prospívá dýchacím cestám. Stejně tak flavonoidy v těle působí jako antioxidant a mají protizánětlivé účinky: najdeme je v ovoci, listové zelenině. Pomoci si můžete také enzymatickou léčbou, jako je například Apo-curenzym, Wobenzym."

Eva si oblíbila kopce

„Je pravda, že mě alpinning chytl,“ povídá ještě nedávno lenošivá Eva. „Je totiž dobré, že pokud se při hudbě jde hodně rychle, můžu si zvolnit tempo a nikomu to nevadí,“ popisuje Eva. Dodává, že za uplynulý týden také zvládla odcvičit nový tréninkový plán s trenérem ve fitcentru. „Jinak si ale obden posiluju doma sama,“ radí, jak vyzrát na nedostatek času. A co plánuje? Zkusit vacupower!

Foto: Petr Makovička

Eva se našla v posilovně, a hlavně při chůziFoto: Petr Makovička

Co když na mne padne únava? Odpovídá Radek Mirovský:

„Pokud se týká fyzické únavy po delší dobu, tak bych přidal více spánku. Jinak bych celý hubnoucí cyklus rozdělil na úseky, kdy je potřeba se soustředit na progres (to jsou ty naše 2–3 měsíce). Během nich se musí makat a únavu překonat. Potom bych zhruba na 4 až 6 týdnů zařadil formu udržovacího režimu. Ubral bych ve fyzických aktivitách na intenzitě a věnoval čas něčemu, na co nebyl čas (kultura, rodina, četba, atd.). Po takovém odpočinku, při kterém by nemělo dojít ke změně formy (váhy), bych opět zařadil fázi, kdy se opět člověk snaží se zlepšit."

Milada skotačila ve vodě

„Chtěla jsem vyzkoušet něco zcela jiného, proto jsem vyrazila na vodní aerobik,“ prozrazuje Milada. „Bylo to zajímavé a docela náročné. Ale je příjemné, že se člověk neustále hýbe a ve vodě neprostydne. Bavilo mě, že se posiluje se speciálními pomůckami, například s rukavicemi s plovacími blánami pro navýšení odporu vody. Celkově je cvičení ve vodě zajímavá změna oproti cvičení na souši,“ doplňuje zkušenost Milada.

Foto: archiv

Milada do toho skočila po hlavěFoto: archiv

Proč je pohyb ve vodě dobrý pro hubnutí? Odpovídá Jana Altnerová:

„Aerobik ve vodě je jednou z nejlepších aktivit pro boubelky. Především proto, že nezatěžuje při pohybu klouby. Pohybem ve vodě také masírujete pokožku, a hlavně se při něm díky odporu vody spaluje jednou tolik kalorií než při klasickém cvičení.“

Před Miladou, Evou a Hankou je už jen několik posledních dní, kdy jim v hubnutí pomáháme. Zda zvládnou pokračovat v nastaveném režimu i nadále, je už jen a jen na nich. Každopádně, pokud i vy jste se do našeho společného hubnutí zapojili, tleskáme vám. A držíme palce, abyste vydrželi i nadále!

Reklama

Související témata:

Načítám