Hlavní obsah

Extra dávka ženskosti: Šaty s odhalenými rameny svědčí i křivkám!

Foto: Look-Studio, Shutterstock.com

Foto: Look-Studio, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žádné složitosti v tom nehledejte. Šaty odhalující ramena nejsou navzdory své pověsti žádným módním oříškem. A u některých dokonce ani nemusíte vynechávat klasickou podprsenku.

Článek

Už po nich nějakou dobu pokukujete? Pojďte si přečíst následující tipy a odhodlejte se k činům. Šaty s odhalenými rameny jsou jedním z nejsilnějších trendů léta a navíc se dají nosit jak s podpatky, tak i plochými sandálky. Jedním z častých argumentů, proč se ženy do tohoto střihu nehrnou, je to, že si nevědí rady s výběrem prádla. Přitom stačí odepnout ramínka u oblíbené podprsenky nebo vsadit na pás bandeau, který se díky silikonovému proužku ani nehne.

Neobejdete se coby majitelky objemného hrudníku bez klasiky s ramínky? Ani tak není nic ztraceno. Pořídit si můžete šaty s prostřihy na ramenou nebo ty, které mají ramínka všitá. Většina kousků navíc tělo nijak neobepíná, což nahrává různým typům postav. Této módy se zkrátka nemusíte vzdávat ani s plnějšími křivkami.

Obě ramena venku

Až vyrazíte do obchodů, budete se nejčastěji setkávat právě s tímto typem šatů. Mají kratší délku, volný střih a všitou gumu v dekoltu, která slouží jako pojistka proti sklouzávání. Látka chytře schová nedokonalosti v oblasti pasu a širší rukávy zakamuflují i silnější paže. Chcete-li si postavu ještě více prodloužit a zeštíhlit, přidejte podpatky. Klidně ty širší!

A co podprsenka? Vybrat si můžete mezi tou bez ramínek, samodržicí nebo bandeau. Klasický model s ramínky v tomto případě vynechejte. V rámci volnočasové módy ale můžete využít i vršek od plavek, který má zavazování za krkem (a rovnou si naplánujte zastávku u vody).

Foto: archiv firem

Na foto: 1. náušnice H&M, 249 Kč, 2. kabelka Mango, 899 Kč, 3. šaty H&M, 899 Kč, 4. podprsenka bez ramínek Tezenis, 169 Kč, 5. semišové nazouváky Topshop, 1799 KčFoto: archiv firem

Módní asymetrie

Úspěch sklidíte i v šatech na jedno rameno, které letos často doprovázejí volány. I tento střih je lichotivý, nicméně počítejte s tím, že vám v oblasti dekoltu přidá na objemu. Jestli o to nestojíte, zaměřte se spíše na náš třetí tip.

Co se týče spodního prádla, vhodné jsou stejné podprsenky, jako jsme jmenovali před chvílí. Pozor, kdybyste volily bílé šaty v lehčím provedení, vyměňte prádlo za tělové. Bílá také poskytuje ideální prostor k odvážným mixům – zkuste v duchu color blockingu sáhnout po dvou kontrastních odstínech. Třeba žluté a modré.

Foto: archiv firem

Na foto: 1. sluneční brýle Massimo Dutti, 1795 Kč, 2. pantofle Zara, 499 Kč, 3. šaty Esprit, 1699 Kč, 4. podprsenka typu bandeau Lindex, 249 Kč, 5. kožená kabelka Massimo Dutti, 2295 KčFoto: archiv firem

Ramínka jako pojistka

Pakliže máte velká prsa, která potřebují kvalitní oporu, dost možná se bez klasické podprsenky neobejdete. To ale neznamená, že byste si musely nechat trend odhalených ramen ujít. Zaměřte se jednoduše na šaty, kde jsou ramínka součástí modelu a můžete pod ně prádlo schovat. Červené šaty se hodí i pro plnější postavu a najdete je ve velikosti S až XXL (ramínka se dají případně odepnout).

Necítíte se v šatech, které jsou příliš volné? Nebojte se přidat pásek. Ten sluší zejména ženám, jejichž silueta připomíná přesýpací hodiny.

Foto: archiv firem

Na foto: 1. kožený pásek Massimo Dutti, 1395 Kč, 2. sandálky H&M, 399 Kč, 3. šaty s odepínatelnými ramínky Violeta Mango Outlet, 819 Kč, 4. hladká podprsenka Lindex (do velikosti 85F), 499 Kč, 5. kabelka Next, 1315 KčFoto: archiv firem

Pro maximalistky

Nedáte dopustit na delší šaty? Vyzkoušejte kousek s květinovým potiskem. Máte-li drobnější hrudník, klidně podprsenku vynechte. Nápomocné vám ale opět může být i prádlo bez ramínek (šaty je sice mají všitá, ale poměrně tenoučká, radíme proto nic neriskovat) nebo bandeau. Rozkvetlému modelu s pudrovými detaily bude slušet kabelka ve světlých odstínech i boty na klínku.

Foto: archiv firem

Na foto: 1. náušnice Pieces, prodává Zoot, 389 Kč, 2. kožená kabelka Furla, prodává Bibloo, 4679 Kč, 3. šaty Lindex, 999 Kč, 4. podprsenka s odepínatelnými ramínky H&M, 399 Kč, 5. boty Zara, 699 KčFoto: archiv firem

Líbí se vám móda odhalených ramen? Napište nám!

Související témata:

Načítám