Hlavní obsah

Extra hluboký výstřih, odhalená záda či ramena? Podprsenky pro každou situaci!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte v merku nějaký úžasný top či šaty, ale netroufáte si je pořídit, protože nevíte, jaké prádlo si pod ně vzít? S tím je teď konec – s našimi tipy už nikdy nešlápnete vedle a budete nosit, co budete chtít.

Článek

Dobře padnoucí a správně zvolené prádlo, to je základ úspěšného looku. Dodá vám totiž sebejistotu a sex-appeal. Zatímco s kalhotkami to mají ženy většinou jasné hned, vybrat si podprsenku bývá často velký oříšek. Rozlouskli jsme ho za vás a našli jsme podprsenky pod každý druh vršku.

Ukažte ramena a šíji

Odhalená ramena, to je trend, který letos trhl pravděpodobně všechny rekordy v popularitě. Není snad jediné ženy, která by topům nebo šatům s odhalenými rameny odolala. A k tomu vykukující ramínka od podprsenky? Vyloučeno! Zkazila by celý dojem!

Tady volte prádlo bez ramínek. „Tyto typy podprsenek jsou střiženy rovně, většinou mají vyšší střed i zadní část, aby držely správně na svém místě i bez pomoci ramínek. Velká většina z nich má navíc okraj podlepený silikonem, který dokonale přilne k tělu, a podprsenku udrží pevně na svém místě celý den,“ popisuje majitelka obchodu Le Chaton Helena Konarovská.

Foto: Archiv firmy

Vyztužená podprsenka s odepínacími ramínky v retro provedení s nízkým středem a dokonale padnoucím střihem, Simone Pérèle, cena 3120 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Push-up podprsenka bez ramínek s hlubším vykrojením z krajkového materiálu, Wonderbra, cena 1499 KčFoto: Archiv firmy

Odhalená záda

Velmi efektně vypadá oblečení s odkrytou zadní částí. Obnažené lopatky jsou jedním z nejsvůdnějších detailů, kterým zatočíte hlavu každému muži. Jak ale na to, když nechcete vyrazit úplně bez prádla? Na řadu přicházejí podprsenky, které díky speciálnímu silikonovému povrchu nalepíte přímo na prsa. Nemají žádná ramínka ani zapínání na zádech.

Tento druh prádla bohužel neposkytne ideální podporu velkým ňadrům, ale na kratší večerní akce v nich zazáří i obdařenější dámy. Samodržící podprsenky nejsou vhodné pro větší fyzickou aktivitu, protože v případě, že se víc zapotíte, může silikonový povrch začít klouzat. Bát se ale nemusíte: u podprsenky z kvalitních materiálů a při přiměřeném pohybu opravdu nehrozí, že by vám jen tak spadla.

Foto: Archiv firmy

Neviditelná samodržící nalepovací podprsenka s vyztuženými košíčky, Fashion Forms, cena 1460 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Tělová podprsenka se samodržícími košíčky bez ramínek a zadního dílu, H&M, cena 399 KčFoto: Archiv firmy

Pochlubte se extra výstřihem

Ani u maximálně vykrojených dekoltů se nemusíte vzdávat pohodlí a riskovat to „naostro“. Vaším tajným trumfem se stane podprsenka se sníženým středem. Některé z nich dokonce poskytují velmi lehký push-up efekt z boku, takže vám vykouzlí i větší objem ve výstřihu.

Foto: Archiv firmy

Světlá vyztužená podprsenka s hlubokým vykrojením a odepínacími ramínky, Luna – Miracle, cena 1520 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Tělová hladká podprsenka bez ramínek s kosticemi a velmi tenkým páskem místo zadního dílu, Magic Bodyfashion (prodává Nordstrom), cena 1119 KčFoto: Archiv firmy

Křížem krážem 

Další problém představuje klasické boxerské tílko, které má širší ramínka na zádech víc vykrojená ke středu. Ačkoliv je snadné zajistit, aby podprsenková ramínka nevykukovala (a opravdu by neměla), stále je v ulicích vidět, že si s tím ženy moc nevědí rady. Přitom stačí mít doma jednu podprsenku v univerzální černé nebo béžové barvě, která je multifunkční a můžete na ní ramínka odepínat a přehazovat – pod top tohoto typu ramínka jednoduše přehoďte křížem přes sebe a zafixujte.

Toto křížení dnes dovoluje i řada sportovních podprsenek. „Sportovní podprsenky už jsou dávno za hranicemi posiloven a dnes se stávají plnohodnotnou součástí stylového casual outfitu,“ vysvětluje tento trend odbornice značky Marks & Spencer Soozie Jenkinson.

Foto: Archiv firmy

Push-up podprsenka se skrytými kosticemi a vyztuženými košíčky se zadním panelem, po jehož celé délce se nacházejí otvory na umístění ramínek do libovolné pozice, Luna – Miracle, cena 1680 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Měkká šedivá podprsenka s překřížením na zádech a bez výztuže, Marks & Spencer, cena 599 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Růžová krajková podprsenka s širšími multifunkčními ramínky, Lindex, cena 499 KčFoto: Archiv firmy

Přiznejte barvu

Jestli nepatříte mezi konzervativce a stydlivky, doporučujeme sem tam porušit pravidla a nějaký krásný kousek prádla nechat schválně vykukovat. Hranice, kdy je to ještě vkusné a kdy už je to moc, je tenká, ale s jednoduchým bílým tričkem nebo tílkem chybu neuděláte nikdy. Je lepší, aby byly podprsenky, které chcete vystavit na odiv, jednobarevné (nejlépe a nejelegantněji vypadá černá barva) a v perfektním stavu. V žádném případě nepředvádějte oprané či odrbané kousky se žmolky.

Foto: Archiv firmy

Černá podprsenka super push-up s elementy krajky, Pleasure State Couture – Simone Laurent, cena 3680 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Černá hladká podprsenka s tenkými pásky přes ňadra, New Look, 459 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Jemně vyztužená podprsenka s jedinečnou odepínací krajkovou dekorací, Simone Pérèle – Andora, cena 3230 KčFoto: Archiv firmy

Dělá vám problém najít si vhodnou podprsenku pod různé druhy oblečení? Pomohl vám náš manuál?

Reklama

Načítám