Článek
Postup
01.
Na hluboké pánvi zpěňte cibulku na rostlinném tuku. Kuřecí prsa lehce naklepte, osolte, opepřete a obalte v kari. Takto připravená je dejte na pánev orestovat z obou stran, vždy asi 6 až 8 minut. Kuřecí řízky vyndejte a na pánev dejte dusit najemno nastrouhaná a oloupaná jablka (zbavená jádřinců) a přilijte asi 2 dl vody. Jablka duste úplně doměkka, což trvá asi 15 minut.
02.
Pak je odstavte z ohně a rozmixujte dohladka spolu s mlékem a tvarohem. Do jemné omáčky vložte zpět kuřecí prsa, přiveďte ji k varu a ještě asi tři minuty vařte. Nakonec můžete podle chuti zakápnout citronem.
Tip: Pro mlsné jazýčky dejte na maso na talíři lžičku malinové marmelády nebo brusinek. Podávejte s kopečkem rýže. (V nedietní variantě můžete místo mléka dát smetanu nebo šlehačku a místo tvarohu 3 lžičky zakysané smetany).