Hlavní obsah
Foto: Ondřej Kroutil

Foto: Ondřej Kroutil

Letos se urodilo? Pokud máte jablek nazbyt, zpracujte je do lehčí varianty klasické svíčkové. Tahle je dietní!

20 min.
Příprava
55 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 plátky kuřecích prsou
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 8 lžiček kari koření
  • 8 ks jablek
  • 1,5 dl plnotučného mléka
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce tvarohu odtučněného
  • 1 lžíce rostlinného tuku
K podávání
  • 300 g rýže
Článek

Postup

01.

Na hluboké pánvi zpěňte cibulku na rostlinném tuku. Kuřecí prsa lehce naklepte, osolte, opepřete a obalte v kari. Takto připravená je dejte na pánev orestovat z obou stran, vždy asi 6 až 8 minut. Kuřecí řízky vyndejte a na pánev dejte dusit najemno nastrouhaná a oloupaná jablka (zbavená jádřinců) a přilijte asi 2 dl vody. Jablka duste úplně doměkka, což trvá asi 15 minut.

02.

Pak je odstavte z ohně a rozmixujte dohladka spolu s mlékem a tvarohem. Do jemné omáčky vložte zpět kuřecí prsa, přiveďte ji k varu a ještě asi tři minuty vařte. Nakonec můžete podle chuti zakápnout citronem.

Tip: Pro mlsné jazýčky dejte na maso na talíři lžičku malinové marmelády nebo brusinek. Podávejte s kopečkem rýže. (V nedietní variantě můžete místo mléka dát smetanu nebo šlehačku a místo tvarohu 3 lžičky zakysané smetany).

Související témata:

Načítám