Hlavní obsah

Návštěva: Prostorný byt zařídili v severském stylu!

Foto: YIT Stavo

Hnědá v kombinaci s bílou působí vzdušně, útulně a vnáší do prostoru světloFoto: YIT Stavo

Reklama

Bytový dům v pražské Troji je inspirován finským bydlením. Navštívili jsme krásný byt, který disponuje balkonem o rozloze jedné místnosti a množstvím šikovně řešených úložných prostorů!

Článek

Veškeré byty, které v novostavbě v Troji najdete, jsou zařízeny podle finského stylu bydlení, tedy s akcentem na sepětí s přírodou a na použití přírodních materiálů. Tenhle má ještě něco navíc – zajímavě řešené úložné prostory. Jak se vám líbí?

Luxus začíná u podlahy

Zajímal nás byt o velikosti 3 + kk s užitnou plochou přes 84 metrů čtverečních v opravdu vysokém standardu. Toho si všimnete už na podlaze, je na ní třívrstvá dřevěná podlaha od švédského výrobce Kährs. Byt je celý laděn do hnědobílé kombinace, velice příjemné a praktické. Tento byt má navíc prostorný balkon o velikosti jednoho pokoje, tedy 17 m². A s tím se už dá něco dělat.

Foto: YIT Stavo

Pohled do obývacího prostoru s kuchyňskou linkou. Spotřebiče ani linka nejsou součástí standardu vybavení bytu, majitelé si je volí podle svých představ a finančních možnostíFoto: YIT Stavo

Foto: YIT Stavo

Obývací pokoj. Většina nábytku v bytě byla pořízena v Ikea. Prosklená stěna působí příjemněFoto: YIT Stavo

Lichoběžníkové místnosti

Netradiční půdorys bytu vytváří zajímavá zákoutí. Koupelna, toaleta a ložnice mají lichoběžníkový půdorys.

Právě ložnice skrývá převážnou část úložných prostor, i když byste to při příchodu do místnosti možná vůbec nepostřehli. Velká vestavěná skříň s plochou v bílé barvě totiž působí jako zeď a její část se zrcadlem velmi rafinovaně opticky zdvojnásobuje už tak velký prostor. Bílé skříňky na zdi vypadají nenápadně, a přitom pojmou velkou část toho, co jinak patří do šatních skříní. Druhá, menší ložnice, čeká na zařízení - prostor 12 m2 bude buď útulnou pracovnou, nebo dětským pokojem.

Jednotlivé místnosti odděluje úzká předsíň, z níž se dostanete do všech místností v bytě, tedy dvou ložnic a obývacího pokoje s kuchyňským koutem. Výhodou obývacího prostoru je téměř celá prosklená stěna, orientovaná na jih. Dům je totiž v nízkoenergetickém, tedy ekonomicky úsporném, standardu, a ten velí, že okna musejí být na jižní stranu.

Foto: YIT Stavo

Koupelna je netradiční nejen půdorysem, ale i vybavením. Na stěnách jsou obklady Villeroy-Boch, stejné značky je i dlažba. Baterie je značky Hansgrohe. Regál je opět z IkeaFoto: YIT Stavo

Foto: YIT Stavo

Ložnice. Postel byla zakoupena v Ikea (cena postele 8000 Kč, matrace 6000 Kč). Nenápadné lampičky jsou hezkým doplňkem. Pocházejí z Rendl Light StudioFoto: YIT Stavo

Praktický design

Zařízení bytu je designové, ale zároveň i praktické. „V duchu severské tradice jsme volili vybavení bytu nábytkem z Ikea. Kvalitní, a zároveň cenově dostupný nábytek v kombinaci se zajímavými estetickými kousky, například vázami či svícny, vytváří příjemný a útulný interiér,“ prozrazuje Jan Štíhel, marketingový manažer YIT Stavo, která tento byt zařídila.

Interiér oživují designové prvky od předních severských designérů, ať už jde o nejznámějšího finského návrháře a architekta Alvara Aalta, finského studia Maria & Kristina Isola nebo třeba od Dána Georga Jensena. Krásné tapety pocházejí z dílny německého designéra Larse Contzena.

Foto: YIT Stavo

Chodba. Všechny dveře v interieru jsou v dekoru dub, výrobce Masonite. Stěnu zdobí tapeta německého designéra Larse Contzena, zakoupena v e-shopuFoto: YIT Stavo

Bydlení v klidu

Nejen vybavení bytu, ale i okolí domu je zajímavé. Poblíž je Císařský ostrov, pražská ZOO a další atraktivní místa. „Takovéto bydlení hledají často mladé rodiny s dětmi ale i ti, kteří chtějí žít ve městě, ale přitom hledají klid a příjemné prostředí s dobrým napojením na městkou dopravu,“ míní autor architektonického návrhu David Cais z C.A.I.S. architekti s.r.o.

A co si myslíte vy? Zdá se vám prostor dostatečně zajímavý a hezký? Podělte se ostatními o svůj názor v doskuzi pod článkem!

Reklama

Načítám