Hlavní obsah
4,0
(4)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Kachna, bramborové těsto a pivo, to je osvědčená klasika. Zkuste ji dnes zcela jinak, se žampiony, hráškem místo zelí a s noky místo knedlíků.

45 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g brambor
  • 1 ks vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 500 g kachních prsou
  • 100 ml tmavého piva
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžička soli
  • 250 g žampionů
  • 200 g mraženého hrášku
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
Článek

Postup

01.

Pro přípravu gnocchi použijte brambory s moučnatou dužinou (varný typ C). Brambory uvařte v osolené vodě. Oloupejte je, ještě když jsou vlažné, nastrouhejte nebo propasírujte lisem na brambory na vál. Přidejte prosátou mouku, 1/4 lžičky soli, udělejte důlek a vyklepněte do něj vejce a spojte v těsto.

02.

Z těsta ihned vytvořte stejnoměrné válečky. Z válečků tvarujte gnocchi libovolných tvarů a vkládejte je do osolené vroucí vody. Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, jsou hotové.

03.

Hotové gnocchi zprudka osmahněte na troše olivového oleje a dejte stranou. V pánvi na olivovém oleji osmahněte osolené a opepřené kousky kachního masa, přidejte žampiony a nasekaný česnek a orestujte. 

04.

Chvíli poduste ve vlastní šťávě. Ještě trochu přisolte, zalijte pivem a nechte ho trochu zredukovat. Ke konci vmíchejte hrášek a jakmile se prohřeje. je hotovo.. Směs promíchejte s gnocchi a podávejte.

Reklama

Načítám