Článek
Postup
01.
Pro přípravu gnocchi použijte brambory s moučnatou dužinou (varný typ C). Brambory uvařte v osolené vodě. Oloupejte je, ještě když jsou vlažné, nastrouhejte nebo propasírujte lisem na brambory na vál. Přidejte prosátou mouku, 1/4 lžičky soli, udělejte důlek a vyklepněte do něj vejce a spojte v těsto.
02.
Z těsta ihned vytvořte stejnoměrné válečky. Z válečků tvarujte gnocchi libovolných tvarů a vkládejte je do osolené vroucí vody. Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, jsou hotové.
03.
V hlubší pánvi na olivovém oleji orestujte nadrobno nakrájenou šalotku. Poté přidejte nasekaný česnek, nakrájené žampiony, osolte, opepřete a restujte, dokud nejsou houby téměř měkké.
04.
Přelijte je smetanou, přidejte bílé víno, citronovou šťávu a povařte. Poté přidejte hotové gnocchi, prohřejte je a podle chuti ještě dosolte. Nakonec vše promíchejte s nasekanou petrželkou a posypte pepřem.