Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Aktualizováno

Ještě před 30 lety patřil gothajský salám k oblíbeným uzeninám. Dnes, kdy je stále častěji dostupný opět i ve výborné kvalitě, se jeho obliba vrací. Už jste ho zkoušeli dělat na grilu?

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g gothajského salámu
  • 150 g sýru hermelínového typu
  • 4 lžičky kečupu
  • 3 stroužky česneku
  • 5 lžic oleje
  • 1/2 lžičky grilovacího koření
Článek

Postup

01.

Utřený česnek smíchejte s kapkou oleje a grilovacím kořením. Touto směsí potřeme asi 1 cm silná kolečka gothajského salámu -  z 200 g budou čtyři. Navrch dejte plátek hermelínu a zakápněte kečupem. Grilujte, dokud se sýr lehce nerozpustí. Kolečka poté rozpulte a podávejte s bílým pečivem.

Reklama

Související témata:

Načítám