Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Způsob, jak si opravdu vychutnat chřestovou sezonu? Přece vaření podle těch nej receptů! Které to jsou? Určitě mezi ně můžete zařadit grilovaný chřest.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g zeleného chřestu
  • 6 lžic sezamového oleje
    11
  • 6 lžic sezamových semínek
    11
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 lžičky soli
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Chřest omyjte, případně očistěte a nakrájejte na špalíčky dlouhé asi 4 centimetry. V mističce smíchejte olej, sezam, prolisovaný česnek a sůl.

02.

Do směsi špalíčky chřestu naložte, ať se každý pěkně obalí. Pečte je na mírném ohni na grilu tak, aby byly na skus a semínka mírně připečená.

Hned, jak bude chřest hotový, vložte na gril sýry, v této úpravě jsou nejlepší.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 182,65 kJ
Bílkoviny3,8 g
Tuky28,65 g
Sacharidy3,04 g
Sůl0,79 g
SAFA4,7 g
Vláknina2,39 g
Cukry1,16 g
Související témata:

Načítám