Hlavní obsah

Grilovaný grep a domácí kokosová granola

Hodnocení:
(6)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Nejlepší motivace pro vstávání, je vidina dobré snídaně (dobře, dobře, pro někoho třeba i krásný slunečný den). Co vás dostane z postele? Kokosová granola!

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžíce lněných semínek
  • sůl
  • 1/3 hrnku strouhaného kokosu
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 4 lžíce hnědého cukru
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • 1.25 lžičky skořice
  • 2 grepy
Článek

Postup

Krok 1: Na granolu smíchejte vločky, kokos, špetku soli, lžičku skořice, lněné semínko (můžete ho vynechat, ale je velmi zdravé), olej a med. Rukama pořádně promačkejte, aby se vše dobře promíchalo. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10 minut při 160 stupních Celsia

Krok 2: Poté promíchejte a ještě 5 – 10 minut dopékejte, až granola lehce zezlátne. Dávejte pozor, aby se kokos nespálil a nezhořkl.Vychladlou granolu uchovávejte v uzavřené dóze, aby zůstala pořád křupavá.

Krok 3: Grepy rozpulte, posypte směsí cukru, 1/4 lžičkou skořice a zázvoru. Asi 5 minut pod grilem rychle zapečte, až se cukr rozpustí a začne zlátnout. Podávejte s bílým jogurtem a domácí granolou.

Tip: Grepy před pečením na 5 minut položte řeznou stranou na papírovou utěrku, aby se vsákla přebytečná tekutina.

Granolu můžete vyzkoušet i třeba s brusinkami a rozinkami.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek