Hlavní obsah
3,8
(6)
Foto: Archiv čtenářky

Foto: Archiv čtenářky

Co k snídani? Naučte se podávat granolu! Její ideální brusinkové složení vám prozradí čtenářka s přezdívkou Motlova.Romana!

20 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 sklenici
Na litrovou sklenici
  • 250 g jemných ovesných vloček
  • 100 g sekaných mandlí
  • 100 g slunečnicových semínek
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce oleje
  • 1 sklenička přesnídávky
  • 2 lžíce marmelády
  • cukr
  • sůl
  • mletá skořice
  • chilli
  • sušené brusinky
  • rozinky
Článek

Postup

01.

V míse smíchejte ovesné vločky, nasekané mandle a slunečnicová semínka. Do mísy přidejte med, olej, přesnídávku, marmeládu, cukr, sůl, skořici a chilli a důkladně (nejlépe rukama) promíchejte. Směs si dejte na plech předem vymazaný olejem a rovnoměrně po celém plechu rozložte.

02.

Pečte v předem rozehřáté troubě na 160 °C. Celkem pečte asi 25 minut. Po 15 minutách pečení směs promíchejte a po dalších pěti ještě jednou. Směs po uplynulých 25 minutách vyndejte a nechte vychladnout. Nakonec do granoly přidejte brusinky a rozinky (ty nepečte, aby se vám nespálily).

Další tipy na vydatné snídaně naleznete v našem dalším článku.

Reklama

Související témata: