Hlavní obsah
3,4
(40)
Foto: usmee, Shutterstock.com

Foto: usmee, Shutterstock.com

Aktualizováno

Pro milovníky slaných snídaní i zdravých pomazánek máme skvělý tip na jednu rychlou pochoutku z červené čočky. Ochutnejte a přesvědčte se, že co je zdravé, může být zároveň i moc dobré.

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 1 hrnek červené čočky
  • 1/2 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 150 g kořenové zeleniny (mrkve, celeru, petržele)
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 1 lžička provensálského koření
  • 1 špetka soli
  • 1/2 lžičky pepře barevného mletého
  • 2 lžíce listové petržele
  • 1 lžička olivového oleje
Článek

Postup

01.

Uvařenou červenou čočku dochuťte solí, barevným pepřem, provensálským kořením a vinným octem. 

02.

Oloupejte a nadrobno nakrájejte cibulku, česnek a petržel a kořenovou zeleninu nastrouhejte – pomazánka je výtečná například s mrkví.

03.

Cibulku, česnek a kořenovou zeleninu orestujte na oleji na pánvi.

04.

Osmaženou zeleninu rozmixujte s ochucenou čočkou a ozdobte mletou paprikou, kmínem, čerstvým koriandrem anebo třeba petrželkou. Podávejte buď s kváskovým chlebem a kvašenou zeleninou, nebo s čerstvou zeleninou podobně jako hummus či dip z červené čočky.

Máte rádi pikantní pomazánky z luštěnin? Podívejte se na videorecept na pomazánku z bílých fazolí nebo vyzkoušejte pomazánku z červených fazolí s ricottou a vejci.

Načítám