Hlavní obsah

Hemoroidy nemám, ale… dá se jich zbavit?

Reklama

Stejně tak jako křečové žíly nebo strie nevystavujeme širokému okolí, tak i problém zvaný hemoroidy zametáme striktně pod kobereček! Komplikace se „zlatou žílou“ jsou pro mnoho lidí obrovské tabu!

Článek

O co jde? Zjednodušeně řečeno hemoroidy jsou zvětšené žíly v konečníku vznikající na posledních dvou až třech centimetrech tlustého střeva. Právě tam se nachází bohaté pletence žil. Tyto žilní svazky se v malém rozsahu vyskytují rovněž u zdravých osob, ale za normální situace nezpůsobují problémy.

Jak vznikají?

Hemoroidy vznikají především při zvýšeném tlaku na žilní stěny. Jednotlivé žíly se posléze začnou zvětšovat. V této chvíli dochází ke svědění, bolestivému pnutí a často také i ke krvácení.

Po úpravě životního stylu může být vaším potížím brzy konec

Kdy se objevují?

Často se mohou objevit v těhotenství, po komplikovaném porodu či při nepřiměřené fyzické zátěži. Zlatá žíla není problémem pouze pro lidi vyššího věku, ale často postihuje také mladou generaci.

Vhodná strava a tekutiny, toť první předpoklad úspěchu

Co je dobré doplnit do svého jídelníčku při problémech s hemoroidy, a co naopak zcela vypustit? Širokým obloukem se vyhněte nadýmavým jídlům a také alkoholu. Zaměřte se naopak na konzumaci potravin s vyšším obsahem vlákniny. Vhodné je také zvýšit příjem probiotik a pít dostatečné množství tekutin, aby vaše stolice byla měkká a nedráždila střevní stěnu.

Již při prvních náznacích svědění či nepříjemného pocitu v oblasti konečníku si můžete v lékárně pořídit některý z preparátů určených na hemoroidy ve formě tablet, čípků či mastí.

Při prvních příznacích zvolte vhodný přípravek z lékárny!

Velmi kladné hodnocení sklízí nejprodávanější gel na hemoroidy v kategorii zdravotnických prostředků – Hemostop Gel Max. Díky kombinaci dubové kůry, boswellie, aloe vera a dalších devíti bylin působí již při prvotních problémech spojených s hemoroidy (svrbění, štípání a pálení konečníku). Díky aloe vera má gel zklidňující účinek při podráždění a svědění v oblasti konečníku. Boswellie je využívána především pro své protizánětlivé účinky a extrakt z dubové kůry se osvědčil svými stahujícími vlastnostmi. Přípravek je rovněž vhodný a bezpečný pro těhotné a kojící ženy. Hemostop Gel Max je k dostání ve vašich lékárnách.

Každodenní pohyb vám pomůže v boji s tímto choulostivým problémem!

Pohyb – druhý předpoklad k úspěchu

Každodenní pohyb je základ! Nepodceňujte pravidelnou přiměřenou fyzickou aktivitu, která podpoří pravidelné vyprazdňování. Zkusit můžete procházky, relaxační cvičení nebo, pokud se cítíte, klidně i krátký běh. Naprosto nevhodná aktivita při potížích s hemoroidy je jízda na kole.

Natřete to zlaté žíle prostě a jednoduše!

Více informací o přípravku se dozvíte na internetových stránkách: www.hemostop.cz

Reklama

Související témata:

Načítám