Hlavní obsah

Novinka: deštník, který neztratíte!

Foto: shutterstock.com

Deštník není jen ochrana před deštěmFoto: shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Deštník jen jako praktická záležitost? Letos na jaře ani náhodou! Podle nejnovějších trendů musí být deštníky, paraplátka a v létě i slunečníky rozhodně vidět. Vyzbrojte se i vy deštníkem s nádhernou květinou, romantickou mašlí či drahými kameny!

Článek

Deštník jako ochrana před ošklivým počasím, slunečník pro horké letní dny, deštník jako bytová dekorace – deštníky byly na mezinárodním veletrhu v německém Frankfurtu nad Mohanem Hair & Beauty prostě všude. A firmy se rozhodně nepředháněly v tom, která nabídne co nejmenší a nejskladnější. Naopak – paraplata okouzlovala svou velikostí, tvarem a ozdobami. Stávají se výrazným doplňkem, který musí být vidět.

Šněrování a vzácné kameny

Do navrhování deštníků se vložili módní návrháři, kteří k tomuto doplňku přistupují jako k dámskému oblečení. Místo vzorů tak preferují jednobarevné látky – k základní černobílé kombinaci přidávají červenou, modrou, fialovou a růžovou. A nechybí bohaté zdobení – od volánků a sámků až po krajky, mašle, šněrování nebo drahé kameny. Zakládají si i na netradičních tvarech – například čtverci nebo srdci. Klasickým kruhovým pak zpravidla dominují ostré a výrazné špičky.

Na své si ovšem přijdou i milovnice vzorů – drobné a nenápadné kytičky ale vytlačily ty velké, které nelze přehlédnout, a také tištěné postavy. Pro ty nerozhodné jsou v nabídce „obojetné“ deštníky, kdy navrch máme jednobarevnou látku, kterou snadno sladíme s oblečením a dalšími doplňky, a vzory je potištěná vnitřní strana.

Foto: nubrella.com

Novinka – deštník, který nad námi drží sámFoto: nubrella.com

Dáma vyráží jen se slunečníkem

Podle módních návrhářů by měla každá elegantní dáma vyrazit na nedělní procházku se slunečníkem. Zde už je ovšem výběr o něco omezenější. Dominují jim bílé a černé, výjimečně i červené nebo fialové barvy. Držadlo a dráty jsou v barvě deštníku, aby nenarušily jeho celkový vzhled, výjimečně pak imituje světlé dřevo. Vyrobeny jsou výhradně z více či méně hustých krajek.

Deštník, který drží sám

Že deštníky neusále ztrácíte? I na to firmy myslí – na internetu už lze koupit první hands free deštník. Pravda, svým vzhledem má do těch s mašlemi a drahými kovy daleko, ale to pohodlí!

Tento deštník může některé z nás připomínat boudičku na kočárek, skládá se podobně. Chrání nás tak nejen shora, ale vytvoří kolem nás jakousi bublinu, pod kterou se nedostane ani voda, ani vítr. Takže se nemusíme bát, že jsme ráno tvořily účes zbytečně! Deštník sedí sám na ramenou, přitom je zepředu podepřen tak, aby nepadal. K mání je zatím ve dvou provedeních – v kombinaci černé a průhledné nebo celoprůhledný. Když ho nepotřebujeme, složí se do půlkruhu o velikosti klasického deštníku.

Kterému trendu dáte přednost vy: půjdete za dámu s mašlemi, nebo raději zvolíte praktickou boudičku?

Reklama

Související témata:

Načítám