Hlavní obsah

Módní hity pro jaro 2009

Foto: Apanage

Elegance a svůdnost se nosí vždyckyFoto: Apanage

Reklama

Máte rády barvy a zajímavé styly? Tak letos si přijdete na své. Návrháři slibují, že jaro-léto 2009 bude plné hravosti, svěžesti a pestrosti. Nebude chybět trocha elegance, jemnosti, svůdnosti či pánského looku. Ale pozor všeho s mírou!

Článek

Mini

Klidně ji můžete provětrat, protože letos opět pofrčí. A nosit se budou nejenom minisukně, ale i minišaty a minišortky.

Ležérní vzhled

Aby váš styl byl správně nenucený, vsaďte na klasické jeansy a zkombinujte je s elegantním topem nebo košilí. Hitem budou i volány, řasení a třásně. Doplnit můžete slušivými botami. A místo po kabelce, sáhněte raději po psaníčku a vše dolaďte baretem, který je také v kurzu.

50. léta

Znovu jde do popředí romantika nabíraných sukní 50. let, květinové motivy, tógy a etnické a kmenové vzory, safari, overaly, blejzry, spousta odhalených ramen a rukávových efektů.

Foto: Gucci

Etno inspiruje mnohé módní tvůrceFoto: Gucci

80. léta

Oblečte se jako „popová diva'' - jak ve sportovní bavlněné formě, tak ve velmi luxusní. Módní bude satén a hedvábí. Prvky: vysoké boty, výrazné šperky, kombinézy, krátká projmutá sáčka nebo sportovně ležérní bundičky do pasu doplněné dlouhou šálou. Kombinézy navíc postavu opticky zeštíhlují a prodlužují, obzvlášť pokud jsou jednobarevné, nebo s jemným proužkem. Dávejte si však pozor na materiál. Například takový satén, ikdyž letos bude in, zbytečně přidává kila navrch.

Etno

Rovná se tuniky. A to ve všech délkách - mini, midi, maxi i s potisky. Mile zakryjí, co budete potřebovat. Splývavé nebo podkasané páskem, doplněné opět vysokými otevřenými botami, náramky, dlouhými náhrdelníky, výraznými naušnicemi. Nosit se budou i kalhoty s vyšším pasem od kolen výrazně rozšířené či naopak velmi úzké nohavice.

Bižuterní trendy

  • Elastické náramky větších velikostí
  • Náušnice od puzetových po přívěskové
  • Náhrdelníky všech délek a typů - čokry, řetězy, postupové, stanicové
  • Brože s motivy květů, motýlů a mašlí

Pokud máte dojem, že se v tom množství nevyznáte, je dobré řídit se prvním dojmem. Dejte na svůj instinkt a nebojte se! Když se vám bude v obchodě nějaký pěkný kousek líbit, dejte mu šanci. I přestože jste nikdy nic takového neudělaly - běžte a vyzkoušejte si ho!

Buďte letos na jaře in!

Reklama

Související témata:

Načítám