Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

S tímto salátem plným středomořských chutí se budete i uprostřed pracovního týdne cítit jako na dovolené.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Salát
  • 2 snítky čerstvé bazalky
  • 50 g parmazánu
    7
  • 12 ks oliv černých
  • 1 ks hlávkového salátu
  • 50 g kešu
    8
Zálivka
  • 1 lžíce bílého vinného octa
    12
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Salát natrhejte do mísy a smíchejte s nasekanou bazalkou, olivami a kešu oříšky. Pro lepší chuť můžete kešu oříšky i krátce zprudka orestovat. 

02.

Promíchejte ingredience na zálivku a smíchejte ji se salátem. Servírujete posypané parmezánem (nebo pecorinem).

Související témata:

Načítám