Hlavní obsah

Padající vánoční šťastná hvězda: Co přinese vašemu znamení? Právě teď je čas vyslovit své tajné přání

Foto: Alena Ozerova, Shutterstock.com

Foto: Alena Ozerova, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každoroční roj Geminidy neboli vánoční hvězdy prozáří oblohu úchvatným divadlem. Vidět je až tisíc meteorů za noc a aktivita roje trvá do třetí adventní neděle. Při jasné obloze má tak každý šanci zahlédnout svou šťastnou padající hvězdu a vyslovit vánoční přání.

Článek

Název meteorického roje Geminidy pochází od latinského názvu souhvězdí Blíženců, z něhož meteory po celou dobu aktivity roje zdánlivě vylétají. Mimo meteory budou vidět také jasné hvězdy zimních souhvězdí, výrazné hvězdokupy Plejády a Hyády v souhvězdí Býka a tři jasné planety – zvečera Jupiter a Saturn, časně zrána pak Venuše.

  • První zprávy o meteorickém roji Geminidy pocházejí z roku 1862. Tehdy byl ovšem roj velmi slabý, frekvence nepřesáhly 30 meteorů v hodině. Teprve ve 40. a 50. letech 20. století se počet meteorů v hodině zvýšil na dvojnásobek a do současných hodnot stoupal až do roku 1990. Podle některých modelů je tento nestálý roj v maximu a jeho frekvence se budou rok od roku snižovat. Do konce 21. století by pak měl roj skoro zmizet.

Co si letos přát od padající hvězdy

Dobrou zprávou je, že letošní astrologické adventní nebe jako kdyby chtělo naslouchat lidským přáním a plnit je. O tomto víkendu planeta štěstí Jupiter zaujme nejpříznivější aspekt – trigon – s Merkurem, který v astrologické řeči mimo jiné symbolizuje komunikaci, řeč a informace.

Nezbývá tedy nic jiného než za městem, kam už nezasahuje světelný smog, vylézt na kopec a začít sledovat noční oblohu. A až zahlédnete padající hvězdu, můžete si něco přát. Jestli chcete své přání posílit, vybírejte z okruhu témat, v nichž by vám podle astrologie mělo přát štěstí nejvíc:

  • Beranům se mohou plnit přání, na která se báli třeba jen pomyslet. Něco, co skrývali uvnitř své duše možná i sami před sebou.
  • Býci by měli myslet na své zdraví, na fyzickou kondici a také na své sebevědomí.
  • Blížencům nebesa přejí. Mohou pomyslet na ledacos, dokonce zatoužit po větších penězích nebo zvýšení platu. A možná se dostaví i nečekané vánoční bonusy.
  • Raci mohou pomyslet na štěstí svých blízkých příbuzných. Jestli očekávají nějakou důležitou zprávu nebo se chystají na cesty, vše pro ně dobře dopadne.
  • Lvům padající hvězda může přihrát rodinné štěstí, domácí spokojenost a radost v okruhu blízkých.
  • Pannám nadělí radost, optimismus, chuť do života, úspěchy potomků i novou lásku. Pokud pomýšlejí na vlastní podnikání, hvězdné nebe stojí při nich.
  • Váhy mohou požádat o zlepšení zdraví a spokojenost se životem takovým, jaký právě prožívají. Mají šanci přestat se trápit zbytečnými ambicemi a nezdravou ctižádostí.
  • Štíři si mohou plnit partnerská přání. Čekají na ně láskyplné Vánoce.
  • Střelcům může hvězdné nebe přihrát osudovou lásku nebo osudové rozhodnutí.
  • Kozorozi jistě pomyslí na kariéru. Pokud zatouží po kariéře v cizině nebo po zahraniční dovolené, bude jim vyhověno.
  • Vodnářům hvězdné nebe pomůže v jejich práci a podnikání. Dokonce mohou pomýšlet na kariérní vzestup.
  • Rybám padající hvězda může nadělit spolehlivého přítele, který je nikdy a v ničem nezklame.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Související témata:
Geminidy

Načítám