Hlavní obsah

Jaké ženy muži opouštějí podle znamení horoskopu? Stíhačky, plačky, závislačky… A také kariéristky!

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Některé ženy už rezignovaly. Opustil je bůhvíkolikátý partner a ony si říkají, že je to jejich osud nebo že mají smůlu. Možná však jen dělají chyby, kterými lásku odhánějí. Jaké typy žen muži špatně snášejí a jakou roli v tom hraje znamení horoskopu?

Článek

V každém člověku je kousek něčeho, čím může partnera rozčilovat a někdy i odpuzovat. Důležité je o svých chybách vědět a na vztahu nepřestávat pracovat. Radikálně změnit svoji povahu nikdo nedokáže, ale pokusit se přizpůsobit druhým, zamyslet se nad svým chováním, pochopit, co partnery odrazuje, nebo doslova odhání, to může každý.

Pokud některé ženy trápí pocit, že mají „smůlu na chlapy“ a v lásce jim to stále nevychází podle jejich představ, možná se najdou v některé z následujících charakteristik. Právě v nich se totiž vyskytují ženy nejvíc ohrožené permanentními odchody nespokojených partnerů. A velkou roli v tom hraje jejich znamení zvěrokruhu.

Žádný obecný horoskop nepředurčuje ničí život. Sluneční znamení jsou pouze symboly určitých archetypů. Podobné znáte z pohádek či mýtů a ztělesňují je filmoví i románoví hrdinové. V tomto podání jde o určitý soubor pravděpodobných vlastností a schopností. Je jen na každém jedinci a jeho osobní vůli, které využije a které zneužije. Pamatujte: Hvězdy radí, ale váš osud neurčují!

1. Plačky

Říká se, že muži se nejvíc bojí ženského křiku a slz. A něco pravdy na tom bude, ženské emoce mohou být mocná zbraň. Pláč dokáže muže obměkčit, ale zároveň je někdy přivádí k šílenství. Platí, že čeho je moc, toho je příliš. K slzám jako manipulativní taktice mají nejblíže ženy RybyRaci.

  • Rybám možná jejich slzy partneři občas uvěří, snad proto, že nejen astrologie v nich vidí jemné víly, ale i ony by se měly občas vzpamatovat, vzít rozum do hrsti a čelit realitě. Plačky Ryby se totiž utápějí ve svých přáních a iluzích, jež zaměňují za skutečnost. S chutí tak hrají svoji oblíbenou roli oběti.
  • Račice zase vynikají mistrnou manipulací – za jejich slzami a fňukáním lze hledat účinnou taktiku citového vydírání. Pozornost si vynucují dětinskými a trucovitými praktikami. Urážejí se a hněvají.

2. Stíhačky a kontrolorky

Kontrolování, podezřívání, prověřování, žárlení. Spolehlivá cesta k rozchodu. K nejžárlivějším znamením řadí astrologie obvykle BýkyŠtíry. Obě tato znamení mívají občas tendenci se nestarat příliš o pocity druhých. Podstatou jejich životní filozofie jsou dvě sady pravidel: pravidla pro ně a pravidla pro ostatní.

  • Býci jsou sice otevření a o svých obavách dokážou mluvit, ale přesvědčit je o jiné pravdě než o té jejich je přetěžké. Ženy narozené v Býku mají silné vlastnické sklony a občas si myslí, že jsou jejich partneři jejich majetek, se kterým mohou nakládat, jak chtějí.
  • Ženy narozené ve Štíru svoji žárlivost ukrývají hluboko v duši. O to zákeřnější a pro vztah nebezpečnější mohou pak projevy jejich žárlivosti být.
  • Žárlivé jsou i bázlivé ženy, které mají tendenci se cítit neustále ohrožovány celkem nevinnými událostmi. Z míry je tak dokáže vyvést téměř všechno. Takové ženy se obvykle rodí ve znamení Raka.
  • Lásku žárlivě střeží také ženy narozené v Kozorohu.
Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Vzájemná důvěra je základ každého vztahu. Kontrolováním a prověřováním stejně jistotu nikdo nezískáFoto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

3. Generálky

  • Největšími reptalkami zvěrokruhu jsou Panny, které kvůli neumytému nádobí a nesrovnaným botám v předsíni dokážou ztropit hotové peklo. Jejich komandování pramení z touhy mít všechno pod kontrolou.
  • Drsnými generálkami dokážou být i ženy Beran, ty velí bez obav celým armádám. S krátkozrakým životním postojem srovnávají vše kolem sebe do latě a podle své pravdy. Navíc jsou velmi citlivé vůči domnělé kritice a ústrkům.
  • Ženy ve znamení Kozoroha neznají míru v honbě za odpovědností a povinnostmi. Jsou pod stálým tlakem a tlak vytvářejí i na své partnery.

4. Závislačky

Závislost nevzniká jen na alkoholu či drogách, ale může se projevit i ve lpění na partnerovi. K závislostem všeho druhu mají nejblíže vodní znamení, tedy Ryby, RaciŠtíři. Ale závislý může být každý, kdo má ve svém osobním horoskopu alespoň jedno z těchto tří znamení zdůrazněné a zároveň poškozené nepříznivými aspekty.

  • Závislačky Ryby mají sklony k mučednictví, k tragickým zápletkám a pocitu, že jsou vydány napospas bezmoci. Utíkají před celým světem – a hlavně samy před sebou.
  • Závislačky Račice jsou silně napojené na svoji rodinu a děti a někdy je pro ně nesmírně těžké pustit je z dohledu a ze své starostlivé náruče.
  • Ženy ve znamení Štíra závislosti samy vytvářejí, když se snaží duševně ovládnout druhé. Od svých partnerů vyžadují naprostou oddanost.
Foto: fizkes, Shutterstock.com

V partnerství je důležité žít i svůj vlastní životFoto: fizkes, Shutterstock.com

5. Kariéristky

Od společného života mohou muže odrazovat i příliš ctižádostivé ženy. Touha vyniknout je podle astrologie vlastní ženám narozeným ve Lvu a v Kozorohu.

  • Lvice někdy bývají příliš sebestředné, mají pocit, že vše se musí točit jen kolem nich, a partner je tak ve vztahu stále na druhé koleji.
  • Ženy v Kozorohu jsou houževnatě ctižádostivé, chtějí to někam dotáhnout, a tak někdy směřují na vrchol hlava nehlava. Ostatní, tedy i partnery, na své cestě vzhůru přehlížejí.

A co ostatní znamení?

Své typické negativní vlastnosti, kvůli kterým je muži opouštějí, mají samozřejmě i zbylá znamení. U žen narozených v Blížencích a u Vodnářek to může být jejich citová přelétavost, odtažitost a nadání vytvářet kolem sebe věčný chaos. Ženy Váhy muže vytáčejí svojí nerozhodností a Střelkyně nevypočitatelností.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám