Hlavní obsah

Andělský horoskop na rok 2024. Který anděl ochrání jednotlivá znamení a v čem jim zajistí štěstí?

Foto: SSokolov, Shutterstock.com

Foto: SSokolov, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční a adventní doba je časem kouzel, zázraků a také pohádek, ve kterých často figurují postavy andělů strážných. Existují tradiční andělské horoskopy, v nichž je ke každému znamení přiřazený jeden osobní anděl, který nad ním drží svá ochranná křídla. Jak vás bude podporovat v příštím roce 2024 ten váš?

Článek

„Kousek dál nad náma, tam nad našima hlavama se vznáší naši andělé strážní,“ zpívá ve známé písni Václav Neckář. A je to pravda, opravdu existují bytosti, které nás ochraňují od všeho zlého nebo zaplaší naše noční můry. V našich životech na sebe nejčastěji berou podobu dobrých a laskavých lidí.

Berany stráží anděl Kamael

Je to anděl odvahy a vyznačuje se lehkou a veselou energií. Pomáhá k rozvoji osobní kreativity a lepším pracovním a tvůrčím výkonům. Je ale také dobrým pomocníkem a rádcem v oblasti partnerství. Berany učí pochopení a toleranci vůči jejich blízkým. V příštím roce, který může být pro mnohé Berany především v první polovině velmi dynamickým, je anděl Kamael uchrání od zbrklých činů v oblasti jejich financí. Přihraje jim příležitosti a do cesty pošle lidi, kteří jim pomohou nejen dobrou radou, ale i skutkem. Druhá polovina roku nebude pro osobního strážce Beranů už tak náročná, Beranům se začne dařit a o své příležitosti se postarají již sami. Největší úspěch v roce 2024 zaznamenají v oblasti učení, komunikace a cestování.

  • Anděl Kamael úřaduje především v úterý a jeho barvami jsou ohnivě červená a zelená, drahými kameny karneol, granát a heliotrop.

Býky ochraňuje anděl Hagiel

Ten se pojí s planetou Venuší, která podle tradiční astrologie Býkům vládne. Jako ona i Hagiel je andělem lásky a umění. Podporuje lásku mezi lidmi, pomáhá zamilovaným a těm, kteří touží po věrném a stabilním partnerovi. Ruší negativní vzorce chování, a tak přispívá k růstu člověka a posílení jeho pozitivního pohledu na život. Podporuje sebevědomí a sebehodnocení. Pomůže vnuknout jasné myšlenky, jak svůj život měnit a napravovat. K takovému zlepšování budou mít příležitost všichni Býci prakticky až do konce května příštího roku, kdy dokážou čelit vlivu planety Uran, která jim do života už po několik let vnáší neustálé změny a nečekaná překvapení. Jejich andělský ochránce jim do života přihraje spolehlivé přátele a kolegy, již jim výrazně pomohou k nalezení pevné půdy pod nohama.

  • Anděla Hagiela lze prý požádat o pomoc v pátek, jeho barvou je růžová, bílá a jemná zelená. Ochranu uděluje i prostřednictvím drahokamů – smaragdu, růženínu nebo opálu.
Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Andělé v našich životech na sebe berou podobu dobrých a laskavých lidí Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Blížencům drží palce anděl Rafael

Patří k planetě Merkur a je to hlavní andělský pomocník při léčení, regeneraci a obnově lidského zdraví. Jeho energie je jemná a posilující. Nejedná se však jen o léčení fyzického těla, napomáhá také k odstranění různých psychických bloků, negativních emocionálních stavů a depresí. Pomáhá při propojení duše a těla a k větší osobnostní stabilitě. Pro Blížence je nepostradatelným nebeským ochráncem, protože patří mezi neurotická znamení a obvykle potřebují pomoci s celkovou harmonizací duše a těla. Výraznou přímluvu anděla Rafaela budou Blíženci potřebovat zejména v první třetině příštího roku, kdy se budou vyrovnávat s různými psychickými tlaky a stresy. Od konce května 2024 se však jejich karta obrátí, planeta štěstí Jupiter vstoupí do jejich znamení a Blížencům poskytne skvělé příležitosti. Mnozí se uzdraví, zkrásní a zdokonalí v mnoha oblastech své činnosti. Potvrdí si vlastní jedinečnost a výjimečnost. Jejich ochránce jim po celou dobu bude držet palce.

  • Anděla Rafaela lze přivolat ve středu, jeho barvami jsou žlutá, oranžová a světle modrá. Mezi jeho drahokamy patří karneol, topaz a opál.

K Rakům patří anděl Gabriel

Pojí se k Luně a je to anděl zvěstovatel. Podle Bible zvěstoval Panně Marii narození Krista. Jeho silná energie pomáhá ke změnám, k uskutečnění životních cílů. Jde o posla, který učí radosti, pohybu a oživení. Je přítomen všude tam, kde něco roste, mění se. Pomáhá se oprostit od starých a omezujících očekávání a představ, vede k osvobození od strachu a obav a k znovunalezení radosti. V příštím roce Raky povzbudí k nalezení duševní rovnováhy a skrytých životních sil. Raky čeká zajímavý rok, ve kterém mohou mnohého dosáhnout. Pokud se přizpůsobí změnám a budou dostatečně vytrvalí, odměna je rozhodně nemine. Rok 2024 jim splní jejich dávná přání a sny. Více jim bude přát jeho první polovina, ale ani v druhé části roku 2024 nepřijdou Raci zkrátka.

  • Anděla Gabriela lze žádat o pomoc v pondělí, jeho barvami jsou stříbrná, bílá a světle modrá. K drahým kamenům patří hematit a perly.

Lvi mají svého anděla Michaela

Je zřejmě nejznámější ze všech andělů – slavný bojovník proti silám temna a zla. Je mocným ochráncem, proto také patří ke královskému znamení zvířetníku, ke Lvu. Je rovněž tzv. vykonavatelem boží vůle. Jeho úkolem je pomáhat lidem při překonání těžkých zkoušek v jejich životě, v boji se špatnými vlivy. Jeho duchovní síla pomáhá bojovat s negativními vlastnostmi. Dodává odvahu, touhu prosadit se, učí překonávat vnitřní strachy. Lvi budou sílu svého ochránce v roce 2024 potřebovat. Zejména v první třetině roku je může významně podržet v podobě nových věrných přátel. Od léta Lvy podpoří ve společnosti, pomůže jim k úspěchu nebo kariéře v politické činnosti. Pomůže jim s vnitřní odvahou plnit své sny a přání.

  • Anděla Michaela lze přivolat ve sváteční den – v neděli, jeho barvou je zlatá a drahými kameny jantar, rubín a tygří oko.
Foto: loreanto, Shutterstock.com

Andělské bytosti nám dodávají odvahu a učí překonávat vnitřní strachy Foto: loreanto, Shutterstock.com

Pannám pomáhá anděl Rafael

Patří k planetě Merkur a ta je vládcem dvou znamení zvěrokruhu – Blíženců a Panny. Právě Pannám naděluje schopnosti léčitelů, starostlivost a službu o své bližní. Je pomocníkem v práci různých terapeutů, lékařů a lidem, kteří usilují o pomoc druhým. Jemná energie Rafaela posiluje vnitřní klid, napomáhá k odstranění různých psychických bloků. Při naladění na jeho energii dochází k rychlejšímu uzdravení. Může pomoci k celkové harmonizaci a souladu jak v psychické, tak i fyzické oblasti. Jeho energie působí blahodárně i při různých zasutých emocionálních blocích a potížích. Pannám v roce 2024 pomůže zejména v oblasti jejich kariéry, posílí jejich křehkou nervovou soustavu a pomůže jim projevit jejich jedinečnou schopnost z chaosu vytvořit řád. Pro Panny bude příznivější první polovina roku, měly by toho využít.

  • Anděla Rafaela lze přivolat ve středu, jeho oblíbenými květinami jsou kosatce, azalky a konvalinky a barvami žlutá, oranžová a světle modrá.

Váhy se mohou spolehnout na anděla Hagiela

I on jako patron lásky, krásy a umění se pojí se dvěma znameními, kromě Vah má na starost i Býky. Podobně jako jim drží ochranou ruku nad jejich partnerskými vztahy a to Váhy tuze potřebují. Patří totiž mezi partnerské znamení, na svých protějších jsou poměrně závislé, štěstí hledají v páru. Energetické působení tohoto andělského rádce pomáhá rušit negativní vzorce chování, a tak napomáhá k růstu člověka a posílení jeho pozitivního náhledu na život a svět kolem. Pomáhá také k vyvážení vlastního sebehodnocení. V roce 2024 budou Váhy více potřebovat jeho ochranu v první třetině roku, kdy se budou potýkat s pochybnostmi o svých schopnostech a výkonnosti. Od konce května však jejich život prozáří přízeň hvězd a ochrany andělů jim nebude už tolik zapotřebí. Jejich anděl strážný se s nimi bude bavit na cestách a dopřeje jim poznání i moudrost.

  • Anděla Hagiela mohou potkat v pátek, mívá kolem sebe růžové nebo bílé růže, miluje hudební nástroje a doprovázejí ho motýli.

Štíři mají anděla Asraela

Patří k planetě Pluto, je to anděl všeho tajemného a skrytého. Napomáhá nahlédnout do hlubin lidské duše. Je patronem všech psychologů a terapeutů. Pomáhá při vnitřní přeměně a transformaci. Jeho působení tlumí vlivy fanatismu a černobílých postojů, vede k toleranci a pochopení druhých. Navíc dokáže vzkřísit i vztahy, kterým již nikdo nedává žádnou naději. Pro Štíry bude v roce 2024 spasením, protože zejména v první části roku je čekají prudké zvraty nebo spory v partnerských vztazích. Bude tlumit jejich sklony k žárlivosti a majetnickosti. Od konce května jim zajistí podporu v osudových rozhodnutích a šťastnou ruku ve finančních záležitostech. Pomůže jim porozumět vlastnímu chtění, vyrovnat se s osobní touhou po moci, velkých penězích a sexu.

  • Anděla Asraela lze přivolat v úterý, jeho barvami jsou tmavěmodrá a růžová. Topaz, tyrkys a citrín jej symbolizují mezi drahými kameny.
Foto: Just Life, Shutterstock.com

Někteří andělé pomáhají v partnerských vztazích, dokážou prý vzkřísit lásku i tam, kde v ní už nikdo nevěříFoto: Just Life, Shutterstock.com

Střelce podporuje anděl Zadkiel

Anděl milosrdenství a prosperity vede člověka k uvolnění a uvědomění si jednoty světa duchovního i hmotného, je nazýván „strážcem a učitelem kosmických zákonů“. Napomáhá růstu a postupné změně, moudrosti. Je propojen i se zvířecí a rostlinnou říší. Jeho vibrace pomáhají k nastolení práva i vyšších univerzálních zákonů. Jeho působení je jemné, vede spíše k postupnému učení a zrání. Podporuje nalezení pravého životního plánu. Střelcům pomůže si udělat jasno v partnerských vztazích. Třeba si konečně uvědomí, koho v životě opravdu chtějí a koho opustí. Možná také pochopí, kde jsou jejich osobní hranice a kde začíná prostor partnera. Některým z nich jejich ochránce ukáže životní cestu – Střelci se v druhé polovině roku 2024 mohou vdát, oženit, mohou založit rodinu.

  • Anděla Zadkiela lze oslovit ve čtvrtek, jeho barvami jsou vínová a fialová, drahými kameny tyrkys, safír a ametyst.

Kozorohům se přisuzuje anděl Kassiel

Patří k planetě Saturn a je to nebeský učitel, který všechny prověřuje a zkouší. Jeho energie je transformující. Je všude tam, kde se vyskytují těžké životní zkoušky a problémy. Prověřuje opravdové pohnutky, motivace a přání. Napomáhá při překonávání nezbytných procesů, při kterých lidstvo roste a uvědomuje si pravé hodnoty. Jeho lekce mohou být náročné, o to přínosnější je jeho pomoc. Dokáže nasměrovat tím pravým směrem a motivovat k důležitým rozhodnutím a činům. Kozorožci v příštím roce jeho pomoc nebudou tolik potřebovat, životními prověrkami procházeli v minulých letech a teď je spíše čeká zasloužená odměna. Zregenerují své fyzické i duševní síly. Najdou štěstí i v obyčejných věcech všedního dne a tuzemských krásách. Až do konce května roku 2024 mohou nečekaně prožívat období radosti a optimismu.

  • Anděl Kassiel svou přízeň naděluje v sobotu, jeho barvami jsou temně červená a černá, drahými kameny obsidián, onyx a diamant.

Vodnáře chrání anděl Uriel

Je to anděl, jehož energie je nejhutnější, protože je silně spjat s hmotou a zemí. Pomáhá vytvářet materiální a hmotné věci. Těm, kteří si to zaslouží, přispěje k získání hmotných statků. Z chaosu vytváří řád, nastoluje nové pořádky. Jeho energie vede člověka k větší činorodosti a dokončení stanovených cílů, a to především pracovních. Vede a učí, jak získat a využít energii pro určitý konkrétní cíl. V roce 2024 Vodnáři mohou využít jeho podpory zejména v domácích záležitostech, může jim pomoci najít vhodné místo pro život, k založení rodiny, nového domova. V druhé polovině roku je podpoří v jejich kreativní činnosti, nasměruje je k novým výzvám a k tomu, co je doopravdy baví, posílí i jejich podnikavost. Pomůže jim pustit si optimismus do života.

  • Anděla Uriela lze oslovit v sobotu, miluje tmavěčervenou a modrou a jeho drahými kameny jsou granát, rubín a tanzanit.

Ryby oslovuje anděl Asariel

Jeho planetou je Neptun. Je to boží posel, který pomáhá v prohlubování intuice a daru předvídání. Dokáže pomoci v rozeznávání pozitivních a negativních duchovních vlivů. Je duchovním učitelem a vede ty, kteří se na něj naladí, k pravdě, lásce a nezištné pomoci druhým. V jeho vibracích neobstojí žádná lež nebo polopravda. Může také napomáhat v případech různých závislostí, ať již u drogových a alkoholických problémů, nebo i v případě dlouhodobých, nevyjasněných partnerských vztahů. Rybám začne být jeho pomoci třeba. V jejich sektoru se po celý rok 2024 nadále bude pohybovat planeta zkoušek Saturn a ta jim do života přihrává značné problémy a těžkosti. Jejich ochránce však na ně nezapomene. Nejprve jim pomůže dobrým slovem – pošle útěchu v podobě věrného přítele, který v nouzi pomůže. Posléze jim nadlehčí rodinný život. Dopřeje samostatné bydlení nebo nový domov. Ryby v roce 2024 najdou své stále místo, kotvu a i ony mohou založit rodinu.

  • Anděla Asariela lze oslovit ve čtvrtek, jeho barvami jsou tyrkysová a modrá, drahými kameny malachyt, tyrkys a akvamarín.

Načítám