Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Z hlívy je nejen skvělý guláš a drštková, skvělá je i podušená na kari podávaná s těstovinami a opraženými mandlemi.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks cibule
  • 300 g fazolových lusků
  • 100 g mandlových lupínků
  • 1 lžička soli
  • 350 g těstovin
  • 350 g hlívy ústřičné
  • 1 lžička kari koření
  • 1/2 lžičky pepře barevného mletého
  • 3 lžíce panenského olivového oleje
Článek

Postup

01.

Fusilli uvařte ve vroucí osolené vodě na skus, ke konci přihoďte očištěné fazolky a také je uvařte na skus. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.  V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej, na kterém zpěňte cibuli, přidejte nakrájenou hlívu a orestujte ji. 

02.

Pak vmíchejte trochu vody z těstovin, osolte a okořeňte pepřem a kari kořením a poduste doměkka. Promíchejte s uvařenými scezenými těstovinami a fazolkami a servírujte s nasucho orestovanými plátky mandlí.

Načítám