Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Z hlívy je nejen skvělý guláš a drštková, skvělá je i podušená na kari podávaná s těstovinami a opraženými mandlemi.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks cibule
  • 300 g fazolových lusků
  • 100 g mandlových lupínků
    8
  • 1 lžička soli
  • 350 g těstovin
    1
    3
  • 350 g hlívy ústřičné
  • 1 lžička kari koření
  • 1/2 lžičky pepře barevného mletého
  • 3 lžíce panenského olivového oleje
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Fusilli uvařte ve vroucí osolené vodě na skus, ke konci přihoďte očištěné fazolky a také je uvařte na skus. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.  V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej, na kterém zpěňte cibuli, přidejte nakrájenou hlívu a orestujte ji. 

02.

Pak vmíchejte trochu vody z těstovin, osolte a okořeňte pepřem a kari kořením a poduste doměkka. Promíchejte s uvařenými scezenými těstovinami a fazolkami a servírujte s nasucho orestovanými plátky mandlí.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 538,67 kJ
Bílkoviny18,76 g
Tuky25,17 g
Sacharidy73,98 g
Sůl1,63 g
SAFA2,91 g
Vláknina12,62 g
Cukry6,98 g

Načítám