Hlavní obsah
4,1
(8)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Hub zatím v lese ještě moc není, zato borůvek, malin a ostružin tam najdete požehnaně. Nevíte co s nimi? Vyzkoušejte skvělé hovězí maso na ostružinách.

15 min.
Příprava
2 hod., 50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g zadního hovězího
  • 150 g ostružin
  • 2 lžíce ostružinového džemu
  • 6 ks šalotky
  • 250 ml červeného vína
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce cukru
Článek

Postup

01.

Hovězí maso nakrájejte na stejně velké kostky, osolte a opepřete. Na pánvi rozpalte olej, kostky na něm ze všech stran zprudka opečte a dejte je stranou do hrnce nebo pekáče s víkem.

02.

Do stejné pánve přilejte trochu oleje a opékejte šalotky nakrájené na čtvrtky. Když zesklovatí, zasypte je cukrem a promíchejte, aby byly všechny trochu obalené, a přidejte je k masu. Pak maso zalejte vínem a horkým vývarem, přidejte ¾ ostružin a džem.

03.

Celý pekáč dejte do trouby pečte asi 2 hodiny na 170 °C. Když máte dopečeno, přisypte zbylé ostružiny, podle chuti přidejte sůl, pepř nebo víno a pečte ještě půl hodiny. Podávejte s bramborovou kaší nebo pečivem.

A jak připravit tu nejlepší bramborovou kaši, kterou jste kdy jedli?

Reklama

Související témata:

Načítám