Hlavní obsah

Hovězí maso na ostružinách

Hodnocení:
(7)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
2 hodiny 20 minut
Náročnost
nízká

Hub zatím v lese ještě moc není, zato borůvek, malin a ostružin tam najdete požehnaně. Nevíte co s nimi? Vyzkoušejte skvělé hovězí maso na ostružinách.

Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g zadního hovězího
  • 150 g ostružin
  • 2 lžíce ostružinového džemu
  • 6 ks šalotky
  • 250 ml červeného vína
  • 200 ml hovězího vývaru
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení
  • 1 lžíce cukru
Článek

Postup

Krok 1: Hovězí maso nakrájejte na stejně velké kostky, osolte a opepřete. Na pánvi rozpalte olej, kostky na něm ze všech stran zprudka opečte a dejte je stranou do hrnce nebo pekáče s víkem.

Krok 2: Do stejné pánve přilejte trochu oleje a opékejte šalotky nakrájené na čtvrtky. Když zesklovatí, zasypte je cukrem a promíchejte, aby byly všechny trochu obalené, a přidejte je k masu. Pak maso zalejte vínem a horkým vývarem, přidejte ¾ ostružin a džem.

Krok 3: Celý pekáč dejte do trouby pečte asi 2 hodiny na 170 °C. Když máte dopečeno, přisypte zbylé ostružiny, podle chuti přidejte sůl, pepř nebo víno a pečte ještě půl hodiny. Podávejte s bramborovou kaší nebo pečivem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek