Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Aktualizováno

Bez hrudek a žmolků, tak akorát bramborová, krémová a přitom krásně pevná. Že se vám taková bramborová kaše v životě nepovedla? Vyzkoušejte tu od šéfkuchaře Martina Buška.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 1 lžička soli
  • 1 hrudka másla
  • 300 ml mléka
  • 1 kg brambor
Článek

Postup

01.

Brambory oloupejte, nakrájejte na kousky a řádně propláchněte studenou vodou.

02.

Ve větším hrnci nechte vařit osolenou vodu a brambory v ní nechte asi 20 minut. Dobu vaření neberte nijak závazně, chvíli „kdy skončit“ poznáte podle testu vidličkou – do jednoho kousku dloubněte a když se rozpadne, můžete pokračovat v přípravě.

Foto: Mona Martrinů

Foto: Mona Martrinů

03.

Vodu z uvařených brambor slijte a hrnec nechte chvíli odstát. Mezitím ohřejte mléko. Ručním šlehačem brambory krátce rozmixujte, přilejte mléko a došlehejte. Nakonec přidejte máslo a dosolte.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Naše tipy navíc

Hotovou bramborovou kaši vylaďte smetanou a přidejte místo části mléka 30% smetanu. Kaše bude krémovější a jemnější.

Vyzkoušet můžete i variantu s brokolicí: uvařené růžičky brokolice rozmixujte vedle a poté je přidejte k rozšlehaným bramborám. Chutná je i s celerem v poměru 2 díl celeru, 2 díly brambor.

Reklama

Související témata:

Načítám