Hlavní obsah

Hovězí roláda pečená v paprikách

Hodnocení:
(0)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
1 hodina
Náročnost
střední

Lámete si hlavu s tím, co připravit na piknik? Nemusíte! Zkuste hovězí roládu pečenou v paprikách podle editorky Jany N.!

Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g zadního hovězího
  • 5 plátků šunky
  • 5 plátků uzeného sýra
  • 3 kyselé okurky
  • 2 špekáčky
  • 5 paprik
  • sůl
  • čerstvý mletý pepř
Článek

Postup

Krok 1: Pláty masa rozklepejte na tenko, ale neproděravte je příliš paličkou! Naklaďte je s mírným přesahem přes sebe, aby tvořily jeden velký plát. Ten mírně osolte, opepřete a poklaďte plátky šunky – hlavně přes ‚švy‘ masa. Na šunku dejte po celé ploše plátky sýra.

Krok 2: Na kraj podélně položte rozkrojené okurky a podélné čtvrtky špekáčku. A teď začíná čarování s nití. Vaším úkolem je to celé s pomocí nitě srolovat, aby to co nejlépe drželo pohromadě a vypadalo jako roláda!

Krok 3: Nakonec rozkrojte podélně papriky, zbavte je jadřinců, roládu jimi ‚obložte‘ a ještě jednou obmotejte nití. Papriky totiž roládě dodají šťavnatost, a hlavně úžasnou vůni!

Krok 4: Hotovou roládu přesuňte na alobal, zaviňte ji do něj, vložte do pekáče a podlijte vodou tak, aby sahala tak 2 centimetry vysoko. Pečte na 180 stupňů zhruba hodinu. Nezapomeňte ji pravidelně podlévat!

Krok 5: Nakonec roládu vymotejte ze všech nití i paprik, měla by bez problémů držet pohromadě. Papriky ale nevyhazujte, zabalte je s sebou a podávejte spolu s nakrájenými plátky.

Že se vám pod slovem roláda vybaví spoustu čokolády, šlehačky a ovoce? Nevadí, zkuste tyto tři sladké rolády.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek