Hlavní obsah
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Hovězí maso na gril patří! Zkuste tuhle asijskou kuchyní inspirovanou marinádu - se sójovou omáčkou a medem.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks hovězího steaku
  • 1 lžíce oleje
  • 100 ml červeného vína
    12
  • 2 lžíce sójové omáčky
    6
  • 1 lžička medu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička plnotučné hořčice
    10
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
    1
    6
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 ks cibule
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Česnek utřete, cibuli nakrájejte najemno a smíchejte se všemi zbylými ingrediencemi. Steaky ve vzniklé marinádě nechte v chladnu asi tři hodiny odležet. Poté mísu z chladna vyndejte a asi za půl hodiny můžete maso grilovat (musí mít pokojovou teplotu). Podle chuti osolte a podávejte se zeleninovou oblohou a ochuceným máslem.

Související témata:

Načítám