Hlavní obsah
3,3
(63)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Domácí koblihy dají poměrně dost práce, tak proč si to neulehčit aspoň receptem bez vážení!

1 hod.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1/2 hrnku mléka
  • 2 lžíce cukru
  • 1 špetka soli
  • 2 ks žloutků
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce rumu
  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1/2 kostky droždí
  • 4 lžíce marmelády
  • 1 díl oleje
Článek

Postup

01.

Z vlažného mléka, droždí a trošky cukru a mouky nechte vzejít kvásek. 

02.

Mouku smíchejte s ostatními surovinami kromě džemu a oleje, přidejte kvásek a vypracujte hladké těsto, které nechte pod utěrkou nakynout. 

03.

Na pomoučeném válu je pak vyválejte na sílu 1 cm, skleničkou na polovině plátu naznačte kolečka, do jejich středu dejte lžíci tužší zavařeniny, překryjte druhou polovinou plátu a  v okrajích mírně přimáčkněte a vykrojte skleničkou. 

04.

Koblížky nechte ještě chvilku kynout, pak je zvolna usmažte ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje z obou stran dozlatova. Podávejte pocukrované.

Reklama

Načítám