Hlavní obsah

Hubnoucí komando: Sexy bříško? Ano!

Foto: Petr Makovička

Robin vám ukáže, jak na krásné bříško!Foto: Petr Makovička

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je pondělí, a tak tu je další lekce Hubnoucího komanda! Tentokrát si pro vás „drsňák" Robin připravil speciální cviky na rýsování bříška. S naším tréninkem budete mít ještě do léta v pase o pár centimetrů méně. Jak? Stačí cvičit obden naši videopatnáctiminutovku!

Článek

Nejproblematičtější partií je bezesporu bříško. Jen málokdo je s ním zcela spokojený a nejhůře se tvaruje. Právě proto se vyplatí věnovat mu pozornost. A velkou! Svou patnáctiminutovku poskládal Robin tak, aby ji zvládli všichni, i ti cvičením netknutí. Ale vzhledem k tomu, že s naším Hubnoucím komandem cvičíte už od února, nemáme obavy, že byste s dechem nestačili. Jdeme tedy „potrápit" bříška, aby byla pěkně pevná. Tady jsou nejúčinnější cviky, které zabírají!

Proč cvičit břišní svaly

Nejde jen o to, aby se v oblasti pasu ztenčila tuková vrstva a dali jste dolů nepěknou pneumatiku. Břišní a zádové svaly jsou oporou celého těla, takže docílíte mnohem lepšího držení. Budou se vám také lépe procvičovat ostatní partie. Trénink pomáhá mimo jiné zlepšovat fyzickou kondici a koordinaci těla. Je to opět začarovaný kruh, ale v tom dobrém slova smyslu. Posílením středu těla budete ohebnější, a proto veškerý běžný pohyb zvládnete mnohem snáz, tedy i chození do schodů, pletí zahrádky, zvedání tašek s nákupem a podobně.

Když jsou navíc břišní svaly dostatečně pevné, nenutí vás tělo prohýbat se tolik v bederní části, čímž zabráníte takzvané bederní lordóze (špatné vyklenutí páteře). Posilování břicha má velký vliv i na správné vyprazdňování. Neposlední výhodou je také to, že ke cvičení nepotřebujete žádné drahé stroje. Stačí jen podložka, lahev s vodou, ručník a můžete začít.

Foto: Petr MakovičkaPosilovat břicho můžete i sami domaNa co si dát pozor

„Při provádění jednotlivých cviků je třeba mít neustále aktivované břišní svaly!" radí „drsňák" Robin, trenér z fitness centra World Class. A zároveň varuje, že před samotným cvičením nesmíte zapomenout se rozehřát. Bez toho to nemá smysl. Proto si klidně zaskákejte pět minut přes švihadlo, zaběhejte na místě, zatancujte na oblíbenou hudbu nebo pusťte některou z našich předchozích lekcí, které najdete zde.

Kdy už to bude vidět?

Všichni víme, že břicho se tvaruje nejhůře a nejdéle. Když budete hodně posilovat břišní svaly, nemusí to znamenat, že půjdou centimetry dolů. Naopak. Záleží to na tom, jak silná je tuková vrstva nad nimi, tedy množství podkožního tuku v těchto partiích. Proč je tak nebezpečný, to vám vysvětlí ve videu Petr Havlíček, výživolog a „šéf" Hubnoucího komanda. Podkožního tuku se lze zbavit správným cvičením a vhodným jídelníčkem. Stejně důležitý je i pitný režim, o kterém se podrobné informace dozvíte zde.

Foto: Petr Makovička

Pevné bříško je dobrý základ pro každé cvičeníFoto: Petr Makovička

V rámci cvičení je třeba zaměřit se na dva druhy tréninku: posilovací a spalovací. Obě části Robin spojil do uceleného efektivního cvičení, které vám pomůže zatočit s nevzhlednými tukovými polštářky. I když to nemusí být vidět na vašem bříšku hned, určitě po jednom měsíci pravidelného cvičení bude znatelně pevnější. Pokud přidáte i další pohyb a zdravý jídelníček, do léta se vaše postava určitě změní. Inspiraci, jak začít, najdete na našem portálu třeba v rubrice dietní recepty.

Když se vám nepovede nějaký cvik hned napoprvé, klidně se k němu zase v příštím cvičení vraťte. Já také při natáčení jeden Robinův vypečený cvik nezvládla. Nemá cenu se trápit a strhat si záda. Je opravdu důležité zaměřit se na správnost provedení, jinak by trénink nebyl účinný. Vždycky je tu také poradna, kde vám nejen Robin, ale i ostatní členové Hubnoucího komanda pomohou zvládnout začátky.

Tak hodně zdaru!

Reklama

Související témata:

Načítám