Hlavní obsah

Hubnoucí novinky ze světa

Foto: Thinkstock

Novinkou je cvičení se samurajským mečemFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tělo je prevít, vždycky si zvykne na to, co mu dopřáváme, a proto neustále apeluji, abychom si nacházely způsoby cvičení, které nám vyhovují a udělaly jsme si tu a tam změnu. A na tu je čas právě teď. Podívejte se se mnou na novinky, které nyní letí v zahraničí a jistě v brzké době neminou naše fitness centra.

Článek

Tanec s mečem? Smrtící kombinace!

Dříme ve vás bojovnice a klasické fitness sporty jako aerobic a kick box vás už pomalu omrzely? Co takhle zkusit tančit s katanou? Jedním z velkých hitů letošní sezony se stal fitness program, ve kterém ženy cvičí a tančí se samurajským mečem. V hodinách, které učí mistr a zakladatel tohoto sportu, jednatřicetiletý choreograf, tanečník a expert na fitness Takafudži Ukon, se naučíte vládnout mečem, zbavíte se přebytečných kil a pocítíte na vlastní kúži krásu východní kultury. Tohle štěstí si zatím bohužel dopřávají jen odhodlané Japonky bojující s nadváhou a stresem.

Za hodinu tohoto cvičení zaměřeného na kondičku platí v přepočtu asi 450 korun. Mistr navíc slibuje úbytek váhy minimálně 5 kilogramů za měsíc. Radovala jsem se, že půjdu natočit další video, ale u nás nic podobného zatím není. Třeba se ale naši trenéři nebo mistři asijských umění inspirují. Nebývalý zájem překvapil i samotného mistra. „Myslel jsem si, že meče jsou pro muže, a přitom jejich obdivovatelkami jsou ženy," prohlásil v jednom z rozhovorů.

Tanec s japonským mečem vychází z tanců samurajů, které byly určené k utišení duší mrtvých. Jestli se k nám něco podobného dostane, budu stát ve frontě mezi prvními, abych si to vyzkoušela. Bojová umění mě lákala už od malička a sám mistr potvrdil, že cvičení dává ženám možnost stát se někým, kým by nikdy nevěřily, že se mohou stát. A přesně to mě na tom stejně jako stovky zájemkyň z Japonska láká. Pokud ale máte zájem raději o latinsko-americké tance, zkuste zumbu podle našeho kurzu: Zhubněte na Zumba party.

Foto: makesports.de

T-BOW je vlastně "jen" prohnutá deskaFoto: makesports.de

Zázračná deska!?

O něco více reálnější je novinka představená loni v Německu na veletrhu FIBO 2009, kterou už některé ženy mohly mít možnost vyzkoušet i u nás. Jmenuje se T-BOW. Vypadá jako obyčejná deska, která je ale zvláštně prohnutá. Budete se divit, kolik věcí se na ní dá dělat. Odborníci o ní tvrdí, že je to nepřekonatelná univerzální cvičební pomůcka. Ohnutý tvar vychází ze zakřivení lidského těla. To desce umožňuje vysokou variabilitu cvičení. Můžete si ji nastavit prakticky jakkoli: podélně, napříč, jako houpačku apod. V zahraničí už frčí skupinové lekce.

Stejně tak si tuhle prima desku můžete pořídit i domů a cvičit v pohodlí třeba každý den. A že už se T-BOW mezi skupinovými hodinami zabydlela, o tom svědčí nové hodiny T-BOW pilates nebo třeba T-BOW jóga. Deska je určená i k rehabilitaci a cvičit na ní mohou i nejmenší cvičenci. Velmi oblíbené je cvičení v párech nebo ve větších skupinkách, při kterém zažívají děti spoustu legrace, a přitom netuší, co všehno dělají pro své zdraví. Trénink posiluje kardiovaskulární systém, ale i rovnováhu, koordinaci, sílu a ohebnost. Sháníte-li účinnou pomůcku, která už je běžně k dostání, vyzkoušejte Flowin a Proklouzejte se ke štíhlé postavěklidně doma.

A pokud se na veletrh nedostanete, nevadí. Já určitě zase něco vyzkouším a přinesu aktuální informace přímo z terénu. A do té doby můžete zkusit nastartovat tělo změnou jídelníčku. Návod, jak na to, získáte zde.

Přeji vám pohodový konec léta a spoustu elánu do nového cvičení!

Reklama

Související témata:

Načítám