Hlavní obsah

Vanilkové rohlíčky

Hodnocení:
(70)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
1 hodina
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Vanilkové rohlíčky jsou klasika, která nemůže na miskách s cukrovím chybět. Ale jaké jsou ty nej? Možná u vás zvítězí ty od moderátorky nováckých Televizních novin Kristiny Kloubkové!

Ingredience pro:
3 plechy
Těsto
  • 200 g hladké mouky
  • 60 g ztuženého tuku
  • 60 g másla
  • 80 g mletých vlašských ořechů
  • 30 g cukru moučka
Na obalení
  • 100 g cukru moučka
  • 2 vanilkové cukry
  • 1 vanilkový lusk
Článek

Postup

Krok 1: Do mísy nebo na vál nasypte mouku, přidejte ořechy, na kousky nakrájený změklý tuk a nakonec i cukr moučka. Rukama vypracujte hladké těsto, které by pak minimálně hodinu mělo ještě odpočívat v lednici.

Foto: Greta Blumajerová

Krok 2: Nachystejte si dostatek plechů i pečicího papíru. Oddělte část těsta, dlaní utvořte váleček, a ten následně mírně zahněte. Troubu rozehřejte na 180 stupňů. Když jsou rohlíčky naskládané na plech, stačí je přesunout do trouby a péct asi 9 až 10 minut.

Foto: Greta Blumajerová

Krok 3: Vanilku podélně rozřízněte a zrníčka smíchejte s vanilkovým a moučkovým cukrem. Ještě horké rohlíčky obalujte ve směsi cukrů a skládejte je na vál. Až vystydnou a nebudou tak křehké, přesuňte je do krabice a nechte před Vánoci třeba týden uležet. Vydrží vám dlouho chutné a měkké!

Foto: Greta Blumajerová
ynezorPumanzeSaNyknalC
28. 11. 2013

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.