Hlavní obsah
3,2
(160)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Vanilkové rohlíčky jsou klasika, která nemůže na miskách s cukrovím chybět. Ale jaké jsou ty nej? Možná u vás zvítězí náš recept.

1 hod.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 plechy
Těsto
  • 200 g hladké mouky
  • 60 g ztuženého tuku
  • 60 g másla
  • 80 g vlašských ořechů
  • 30 g cukru moučka
Na obalení
  • 100 g cukru moučka
  • 2 balení vanilkového cukru
Článek

Postup

01.

Do mísy nebo na vál nasypte mouku, přidejte ořechy, na kousky nakrájený změklý tuk a nakonec i cukr moučka. Rukama vypracujte hladké těsto, které by pak minimálně hodinu mělo ještě odpočívat v lednici.

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

02.

Nachystejte si dostatek plechů i pečicího papíru. Oddělte část těsta, dlaní utvořte váleček, a ten následně mírně zahněte. Troubu rozehřejte na 180 stupňů. Když jsou rohlíčky naskládané na plech, stačí je přesunout do trouby a péct asi 9 až 10 minut.

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

03.

Vanilkový cukr smíchejte s moučkovým cukrem. Ještě horké rohlíčky obalujte ve směsi cukrů a skládejte je na vál. Až vystydnou a nebudou tak křehké, přesuňte je do krabice a nechte před Vánoci třeba týden uležet. Vydrží vám dlouho chutné a měkké!

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Související témata:

Načítám