Hlavní obsah

I na balkoně a parapetu je místo na romantické zákoutí. Inspirujte se!

Foto: Profimedia

Posezení venku si můžete zpříjemnit i zákoutím, na které bude radost se dívatFoto: Profimedia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je jedno, jestli máte zahradu nebo jen balkon či parapet. Vždy je dost místa na romantické zákoutí. Nebude složité ani drahé si je vyrobit!

Článek

Romantická zákoutí – je asi na každém, co si pod tím označením představuje. Prostě místo, na které se budete rádi dívat, až budete sedět na lavičce při západu slunce, při letní snídani pod slunečníkem nebo večer, až budete počítat hvězdy na temném nebi. Tady je pár tipů, jak si taková místa připravit.

Skalka na parapetu

Stačí opravdu málo místa na to, abyste si na parapetu vyrobili „skalku“ osázenou odolnými rostlinami, které neporazí ani horké a suché léto. Potřebujete na to jen květináč, rákos nebo dřívka, zeminu a vhodné rostliny, například skalničky, netřesky a podobně. V květináči vyrobte z rákosu spirálu, kterou vysypte zeminou a osázejte.

Foto: Eva Malúšová

Pokud zvolíte větší květináč a budete mít víc místa, můžete kompozici doplnit o kamínky – nebo pokud máte rádi pestřejší barvy, tak třeba i střepy dlaždičekFoto: Eva Malúšová

Ptačí zpívání

Komu by se nelíbilo probouzet se do rána plného zpěvu ptáčků a pozorovat je pak i během dne? Tak jednoho takového si můžete pořídit i na svůj balkon nebo na terasu – a nebude v kleci. Z pevnějšího, ale tvarovatelného drátku vyrobte oblouk s houpačkou, na které se bude ptáček vyjímat. Drátek po vytvarování omotejte buď látkou, nebo větvičkami popínavek.

Foto: Eva Malúšová

Ptáčka můžete koupit v květinářství, a je jedno, jestli bude z peří nebo jiného materiálu. Stačí ho pak k houpačce připevnit tenkým drátkemFoto: Eva Malúšová

Souhvězdí na plotě

Když padne tma, je romantické pozorovat hvězdy. Pokud jich z vašeho posezení není moc vidět, můžete si vyrobit své vlastní souhvězdí. Tentokrát na to můžete využít drátěné kalíšky na vajíčka, které koupíte asi za dvacet korun v obchodě – nebo si podobné můžete vyrobit z drátku. Díky tomu budou svíčky jakoby plout v prostoru.

Foto: Eva Malúšová

Očka na zavěšení vyrobte různě dlouhá, svíčky v nestejné výšce budou vypadat lépeFoto: Eva Malúšová

Mini zahrádka

Nemáte opravdu ani maličký kousek země, ani květináč? I tak ale můžete mít maličkou zahrádku – zavěšenou třeba na zdi balkonu.

K její výrobě budete potřebovat dřevěný rám obrázku nebo do čtverce stlučená prkénka a pár malých květináčků. Ty můžete k podkladu buď přilepit tavnou pistolí, nebo přivázat drátkem, který povedete odtokovým otvorem ve dně květináčku. Kvůli omezenému množství zeminy se do květináčků hodí sukulenty, kaktusy nebo mech a umělé květiny.

Foto: Eva Malúšová

Rozmístěte květináčky podle svého vkusu – ale jen do takových úhlů, aby z nich zemina či květiny nevypadávalyFoto: Eva Malúšová

Zahoďte deštníky!

V teplých letních dnech není na déšť ani pomyšlení, tak proč nepoužít do kouta zahrady třeba ten, kterému se polámaly dráty, ale ještě jinak vypadá docela k světu? Právě z takového lze totiž během chvíle vyrobit květinový záhonek, který rozhodně jen tak někdo nemá.

Foto: Eva Malúšová

Je jedno, jak barevný bude deštník, alespoň oživí zahrádku i v době, kdy v něm rostliny zrovna nepokvetouFoto: Eva Malúšová

Máte na své zahrádce nebo balkoně zátiší, kterým byste se rádi pochlubili? Udělejte to a vložte jeho fotografii do této fotogalerie.

Načítám