Hlavní obsah

Inspirace pro dietářky: 3 recepty se zajímavými superpotravinami!

Foto: El Nariz, Shutterstock.com

Dietní jídelníček může být hodně pestrý. Zkuste také experimentovat s novými potravinamiFoto: El Nariz, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hubnutí z pohledu jídla rozhodně nemusí být stereotypní. A už vůbec to neznamená, že si nemůžete na ničem pochutnat. Máme pro vás tři recepty, které jsou superzdravé a přitom výtečné!

Článek

Při dietě nemůžete jíst všechno. To je jasné. Přesto váš jídelníček může být i tak nesmírně pestrý. Začněte například experimentovat s novými superzdravými a dietními potravinami. Máme pro vás tři inspirativní recepty.

Zeleninové špagety s pestem z medvědího česneku

Klasické těstoviny obsahují spoustu kalorií. Zeleninové těstoviny, které jsou vyrobeny z kořene rostliny konjak, jsou ale pravým opakem. Stogramová porce těchto těstovin má jen 12 kalorií.

Na jednu porci potřebujete: 1 balíček Perfect Dish spaghetti, kousek parmezánu na strouhání, mořskou sůl, čerstvě namletý pepř, svazek medvědího česneku (v tomto období použijte zmrazený nebo naložený, případně si kupte již hotové pesto, které si doupravíte), 40 g kešu ořechů, 80 ml olivového oleje, citronovou šťávu

Foto: perfectproducts.cz

Zdravé těstoviny skoro bez kalorií? I takové speciality se dnes dají sehnatFoto: perfectproducts.cz

Postup: Do mixéru dejte kešu ořechy, přidejte medvědí česnek, olivový olej, sůl, pepř a citronovou šťávu. Rozmixujete do požadované konzistence a uložte do důkladně vymyté sklenice. Nudle propláchnete horkou vodou.

Na pánev kápněte trochu olivového oleje, přidejte nudle a dvě až tři velké lžíce medvědího pesta. Na mírném ohni postupně míchejte, aby se pesto rozpustilo a spojilo s nudlemi. Ochuťte mořskou solí a zamíchejte. Servírujte s čerstvě nastrouhaným parmezánem. Podle chuti přidejte i čerstvě namletý pepř.

Marinovaný losos v kečupu z červené řepy

Přestože losos patří mezi tučnější ryby, dát si ho jednou za čas i v dietním plánu není problém. Když ho navíc necháte marinovat v kečupu z červené řepy, budete nadšeni. Našli jsme alternativu klasického kečupu, který je vyroben z přirozeně sladké červené řepy, jablek a mixu koření.

Na jednu porci potřebujete:1 filet z lososa, 2 polévkové lžíce kečupu z červené řepy Foraging Fox, 50 g quinoy, 30 g uvařené nebo sterilované cizrny, 50 g cherry rajčátek, malý kousek červené papriky, čtvrtku červené cibule, šťávu z limetky, máslo, olivový olej, sůl, pepř

Foto: smakujto.cz

Kečup se k dietě obvykle nehodí. Alternativou jsou nejen ty bez cukru, ale například i přirozeně sladké náhražky z červené řepyFoto: smakujto.cz

Postup:Filet naložte nejlépe přes noc (nebo alespoň na pár hodin) do kečupu z řepy, zabalte do fólie nebo sáčku a dejte odpočinout do chladničky. Lososa vyndejte z chladničky alespoň 15 minut před tepelnou úpravou.

Quinou uvařte v osolené vodě. Papriku a rajčata nakrájejte na malé kousky a opečte na oleji. Cibuli nakrájejte na kostičky a spolu s uvařenou quinoou a cizrnou přidejte do mísy. Osolte, opepřete. Zakápněte limetkou, přidejte olivový olej a promíchejte.

Filet grilujte v pánvi na másle nejprve kůží dolů přibližně čtyři minuty. Potom jej otočte a pokračujte v grilování ještě minutu. Servírujte na salátu.

Avokádové smoothie s 15 superpotravinami

Na snídani nebo svačinku si můžete dát smoothie v kombinaci s 15 vysoce výživnými superpotravinami, které nemusíte shánět jednotlivě. Teď už existují směsi, které látky jako například ječnou trávu, konopný protein nebo spirulinu, obsahují dohromady.

Na jednu porci potřebujete: 1 odměrku Rejuvy, 400 ml rýžového mléka,1 banán, 1/2 zralého avokáda, 2 datle

Foto: goodfoodstore.cz

Smoothie z avokáda může být skvělou svačinkou i snídaníFoto: goodfoodstore.cz

Postup:Všechny ingredience vložte do mixéru. Mixujte do hladka minimálně po dobu 30 vteřin.

Snažíte se jíst dietně?

Reklama

Související témata:

Načítám