Hlavní obsah

Ivaně (62) se těžký život vepsal do tváře. Díky plastice omládla o 10 let!

Foto: Archiv

Na Ivanině obličeji se nepodepsal jen věk, ale i těžký životFoto: Archiv

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neměla to v životě vůbec lehké. Ivana (62) celkem brzy ovdověla a na vše zůstala sama. Stres a velké pracovní vytížení se podepsalo i na její tváři. Plastická operace z její tváře ale pár let vymazala!

Článek

Když bylo Ivaně 38 let, náhle ovdověla a na dvě děti zůstala úplně sama. Aby vše zvládla, musela mít dvě zaměstnání. Únava, stres, smutek a starosti se samozřejmě nehezky odrazily na jejím obličeji. Ivana se ale rozhodla svěřit do péče odborníků v Medicom Clinic, kteří dokázali z její ustarané tváře pěkných pár let vymazat.

Hned několik zákroků

Ivanu trápil povadlý obličej, uvolněné partie tváře, únava očí, otoky a slzení. Při konzultaci jí proto plastický chirurg doporučil hned několik zákroků – úpravu horních i dolních víček, plastickou operaci obličeje neboli facelift a vylepšení oblasti krku, kde sympatické ženě zůstala po dřívější operaci tukové bulky poměrně ošklivá a viditelná jizva.

„Tyto zákroky lze dnes podstoupit v jednom operačním výkonu, samozřejmě v celkové anestezii. Rekonvalescence pak probíhá najednou, kvůli několika provedeným zákrokům se doba nijak neprodlužuje, což většina klientů samozřejmě vítá,“ vysvětluje plastický chirurg Pavel Horyna z Fakultní nemocnice Královské Vinohrady.

Foto: Archiv

Kromě faceliftu se sympatická dáma rozhodla i pro úpravu horních a dolních víčekFoto: Archiv

Foto: Archiv

Lékař Ivaně vše vysvětlil, i proto neměla ze zákroku strachFoto: Archiv

Když se plní sny

Operace se Ivana vůbec nebála, byla pouze zvědavá, jak moc omládne. „Těšila jsem se, jak po takové generálce asi budu vypadat,“ přiznává Ivana.

Samotný zákrok proběhl bez jakýchkoli komplikací a ani rekonvalescence nebyla nijak náročná.

„Provedli jsme takzvaný face plus necklifting spolu s blefaroplastikou v celkové anestezii. Klientce jsem doporučil spát po propuštění domů asi tři týdny ponejvíce naznak se zvýšenou polohou hlavy a nosit dva až tři týdny elastickou bandáž hlavy a krku. V rámci prevence otoků a hematomů kolem očí si oblast očních víček také tři až čtyři dny chladila a třikrát denně si vykapávala oči kapkami,“ popisuje Ivanin operatér, plastický chirurg Michal Puls z Medicom Clinic.

Foto: Archiv

Takhle vypadala Ivana před operacíFoto: Archiv

Foto: Archiv

Ani pohled z profilu nebyl žádná slávaFoto: Archiv

Dokonalý výsledek

Žádné modřiny se ale nekonaly, a tak se Ivana už po týdnu vrátila do práce. „Reakce kolegů byla velmi příjemná. Všichni tvrdili, jak jsem prokoukla. Jeden z nich dokonce řekl, že vypadám tak o deset let mladší,“ vypráví Ivana.

Foto: Archiv

Naprostá nádhera. Ivana díky plastice omládla skutečně o mnoho letFoto: Archiv

Foto: Archiv

A z profilu? I tady je rozdíl více než patrnýFoto: Archiv

Přesto se Ivana asi po měsíci rozhodla ještě pro jedno drobné vylepšení, tentokrát na estetické dermatologii Medicom Clinic.

„Klientce jsem nejdříve ošetřila mimické vrásky výplněmi s kyselinou hyaluronovou – látkou tělu vlastní, s hydratačním a omlazujícím účinkem. Konkrétně jsem výplně aplikovala do vrásky nad kořenem nosu, do nosoretních rýh a koutků úst, do vrásky okolo horního rtu a dále jsem výplní zpevnila povolenější bradu a zjemnila vrásky na tvářích,“ popisuje hlavní korektivní dermatoložka Medicom Clinic doktorka Markéta Majerová. Pomyslnou tečkou na dortu se pak stalo ošetření cévních žilek, cystiček v blízkosti očí a drobné pigmentace.

A když Ivanu poprvé spatřila její dcera? „Prohlásila, že je to nespravedlivé, protože teď vypadám lépe než ona,“ směje se šťastná a spokojená Ivana.

Foto: Archiv

Ošetření u dermatoložky bylo pomyslnou třešničkou na dortuFoto: Archiv

Foto: Archiv

Každý pohled do zrcadla je teď pro Ivanu příjemným zážitkem, její proměnu oceňuje i okolíFoto: Archiv

Tak co tomu říkáte? Že Ivana viditelně omládla?

Reklama

Načítám