Hlavní obsah
3,4
(18)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Drobenkové pečení prostě milujeme! Tentokrát společně s námi můžete ochutnat jemné jahodové muffiny.

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 muffinů
  • 400 g hladké mouky
  • 3 ks vejce
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 100 ml oleje
  • 180 g cukru moučka
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 200 g čerstvých jahod
  • 1 lžíce másla
Drobenka
  • 100 g hladké mouky
  • 50 g mandlí
  • 100 g cukru krupice
  • 100 g másla
Článek

Postup

01.

V míse ušlehejte vejce s cukrem. Postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a citronovou kůrou, zakysanou smetanu a olej.

02.

Hotové těsto rozdělte do máslem vymazaných formiček tak, aby v nich bylo těsto ze dvou třetin. Navrch dejte vrstvu nakrájených jahod.

03.

Do misky dejte nakrájené máslo, cukr, mouku a mleté mandle. Pomocí prstů vypracujte drobenku. Tu pak rozdělte na jahody. Muffiny pečte 20 až 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Tip: Místo zakysané smetany můžete přidat do těsta 200 g riccotty, muffiny budou ještě jemnější.

Mrkněte na videonávod, jak udělat drobenku na koláč.

Reklama

Související témata:

Načítám