Hlavní obsah

Jahodové muffiny s drobenkou

Hodnocení:
(4)
Foto: David Háva
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Drobenkové pečení prostě milujeme! Tentokrát společně s námi můžete ochutnat jemné jahodové muffiny.

Ingredience pro:
12 muffinů
  • 400 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 100 ml oleje
  • 180 g moučkového cukru
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 200 g čerstvých jahod
  • máslo
Na drobenku
  • 100 g hladké mouky
  • 50 g jemně mletých mandlí
  • 100 g krupicového cukru
  • 100 g másla
Článek

Postup

Krok 1: V míse ušlehejte vejce s cukrem. Postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a citronovou kůrou, zakysanou smetanu a olej.

Krok 2: Hotové těsto rozdělte do máslem vymazaných formiček tak, aby v nich bylo těsto ze dvou třetin. Navrch dejte vrstvu nakrájených jahod.

Krok 3: Do misky dejte nakrájené máslo, cukr, mouku a mleté mandle. Pomocí prstů vypracujte drobenku. Tu pak rozdělte na jahody. Muffiny pečte 20 až 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Tip: Místo zakysané smetany můžete přidat do těsta 200 g riccotty, muffiny budou ještě jemnější.

Mrkněte na videonávod, jak udělat drobenku na koláč.

ynezorPumanzeSaNyknalC