Hlavní obsah

Jak by muži měli milovat svoje ženy? Tohle je 5 projevů lásky!

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Jak udělat ženu šťastnou? Známe pět způsobů :-)Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O čem že je pravá a nefalšovaná láska? Na peníze a dárky zapomeňte. Každý muž by měl svojí partnerce projevovat city těmito pěti způsoby! Jak je na tom váš vyvolený?

Článek

Láska. Co je to láska? „Z hormonálního hlediska je to spíš silný stres,“ komentuje sexuolog Zlatko Pastor s tím, že zamilovanost se jeví jako druh narkomanie. Vylučuje se adrenalin, dopamin, noradrenalin a současně endorfiny, opiáty tvořené vlastním tělem.

Když ale pomineme hormony, co styl? Už někdo někdy definoval, jak by muži měli milovat svoje ženy? Sexuoložka Laura Berman z Chicaga ano. Podle ní by měl každý partner dělat těchto pět věcí.

1. Ctí vlastní výběr

Možná máte vyvinuté sociální cítění, možná si na vás zamiloval dlouhé nohy, úsměv, vaši empatii, inteligenci, odvážného ducha. Může to být cokoli, co vás dva pojí. A muž by na to měl myslet. Ten správný dává najevo (dřív i později), že svého výběru nelituje a je s ním spokojen. „Tuhle mi přítel řekl, že by mě nikdy nevyměnil. I když jsem realista, poslouchá se to dobře,“ směje se devětadvacetiletá Barbara, které toto tvrzení dává pocit jistoty.

Foto: Kamil Macniak, Shutterstock.com

Žena potřebuje, aby ji partner mile překvapoval. Jak často to dělá ten váš?Foto: Kamil Macniak, Shutterstock.com

2. Lichotky mu nejsou cizí

„Jsi ozdobou každého večírku. Moc ti to sluší. Asi jako tenkrát, když jsem se do tebe zamiloval.“ „Aspoň příležitostné pochvaly a komplimenty jsou pro partnerský život a lásku naprosto zásadní. Ženě pomáhají vzpomenout si na romantické dny a chvíle plné touhy,“ objasňuje Laura Berman na svém blogu a dodává, že hodně dobře působí, když muž ženu vidí jako partnerku, oporu, člověka – ne jen jako matku, hospodyni či kuchařku.

3. Chlubí se

„Jen se zamyslete. Když se zamilujete, máte tendenci probírat svůj milostný život s přáteli. Jste nadšení, vyprávíte jim o nové známosti, popisujete silné vjemy, události, atraktivitu toho, s kým trávíte čas. Jenže to po čase ustane,“ dál popisuje mediálně známá odbornice s tím, že právě tohle je zásadní chyba. Muž by měl o své ženě mluvit podobným způsobem jako v době, kdy se seznámili.

„Každá by měla slyšet slova uznání a být pochválena před přáteli, třeba i na sociálních sítích. Mluvit, mluvit a mluvit,“ vzkazuje všem mužům sexuoložka. „Potěšilo mě, když manžel ve společnosti přátel pronesl, jak si mě váží. Prohlásil, že vždycky obdivoval moji osobnost a je rád, že se s příchodem dětí téměř nezměnila,“ vypráví šestatřicetiletá Katka. „Tohle vás u srdce vždycky zahřeje,“ dodává.

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Zbožňuje ji pro její sex-appeal? Pak by jí to měl dávat najevo tak často, jak jen můžeFoto: Dean Drobot, Shutterstock.com

4. Věnuje to nejdůležitější – čas

Aspoň čtvrt hodiny denně jenom pro vás. Bez tabletu, internetu, telefonu. Pohlazení, stisknutí ruky, obejmutí, polibek. Tohle jsou malá gesta, která hodně znamenají, zvlášť v této hektické a vystresované době. Pokud muž chce dávat najevo svoji náklonnost a lásku, měl by ženě věnovat svůj čas. Jen tak s ní totiž udržuje pouto.

5. Nabízí dobrodružství

„Předvídatelnost sice je součástí života, ale zároveň zabíjí lásku i touhu. Žena potřebuje čelit výzvám, které znamenají společné zážitky do budoucna či převzetí iniciativy ze strany partnera. Podvědomě pak ví, že je do ní investováno, užívá si vyhrazený čas a otevírá svoje srdce,“ uzavírá Laura Berman s tím, že překvapení by se měla stát součástí partnerského života.

Nikdo nechce diamanty nebo cesty do Karibiku, vždyť stačí málo. Kurzy vaření pro dva, výlet do hor, víkend s masážemi, pátrání po vlastním rodokmenu, nabídka na převzetí péče o domácnost na celé dva dny… Je toho hodně, co muž může svojí partnerce nabídnout. Teď je jen otázkou, jestli to doopravdy dělá.

A jakým způsobem projevuje lásku ten váš?

Reklama

Načítám