Hlavní obsah

Jak mít více energie a dobrý pocit ze života? Pomůžou čakrové svíce!

Foto: Profimedia

Svíce vám nemusí jen provonět byt, ale v některých případech i stimuluje vaši osobnostFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čakrové svíce jsou multifunkční záležitostí, která v první řadě moc hezky vypadá a v druhé řadě pomůže také rozproudit vaši životní energii. Zajímá vás, co jsou zač? Tak čtěte náš článek dále.

Článek

Čakrové svíce mohou vypadat všelijak – vyrábí se v různých tvarech i velikostech, nakoupíte je přes internet i v kamenných obchodech s dárkovým zbožím. Jejich základní charakteristikou je to, že jsou v barvách sedmi základních čaker lidského těla a pomáhají jejich harmonizaci. Mohou být buď jako jedna svíce se sedmi barevnými vrstvami, které se hodí pro průběžnou „údržbu“ čaker, pokud nemáte konkrétní problém, nebo jako sada sedmi svic, kdy je každá určena jedné čakře. Pojďme si nejdřív zopakovat, co to čakry jsou.

Co jsou čakry?

Čakry jsou energetická centra v lidském těle. Celkem jich je sedm a každé z nich vibruje jinou energií. Tato energie pak napomáhá k celkové harmonizaci člověka, která však nastává jen v případě, že jsou všechny čakry v rovnováze a energie jimi skutečně bez překážek proudí. A k tomu právě napomáhají čakrové svíce.

Čakrové svíce pro každého

Práce s čakrovými svícemi je jednoduchá. Nejčastěji se vyrábějí z palmového vosku, ale narazíte i na jiné složení. Svými jasnými barvami působí na stejně barevné čakry, které stimulují a uvolňují zaseknutou energii. Stačí svíčku zapálit, sledovat barevné světlo, které vydává, a zaměřit se na procítění konkrétního energetického centra. Druhou možností je přikládání hořící svíčky na danou část těla, kde se čakrový vír nachází.

Foto: Profimedia

Svíce působí na čakry stejné barvyFoto: Profimedia

Rudá svíčka

Tato svíčka koresponduje s kořenovou čakrou, kterou najdete na konci páteře v oblasti kostrče. Tato čakra je propojena se zemí, která zodpovídá za uspokojení základních lidských potřeb, pokud v ní energie neproudí správně, dochází k pocitu slabosti a únavy. Svíci podpořte ještě vůní hřebíčku a cedru.

Oranžová svíčka

Patří k sakrální čakře, kterou najdete v oblasti kříže. Tato čakra ovládá lidskou sexualitu a také emoce, pokud je zablokovaná, vede to až k psychickým poruchám. Oranžovou svíčku doplňte oleji s vůni santalového dřeva a ylang ylangu.

Žlutá svíčka

Působí na čakru spojenou se solar-plexem, která je ve výši pupíku. Je to čakra vůle a také přemýšlení, to znamená, že bez jejího správného fungování člověk ztrácí odvahu a schopnost logicky přemýšlet. Žlutou čakrovou svíci podpoří ještě vůně levandule nebo rozmarýnu.

Foto: Profimedia

Žlutá je barva přemýšlení a vůleFoto: Profimedia

Zelená svíčka

Zelená svíce působí na srdeční čakru, která se – překvapivě – nachází uprostřed hrudníku a stejně překvapivě ovlivňuje lidskou schopnost navazovat vztahy, schopnost lásky. Její blokace vede dlouhodobě k pocitu deprese. K zelené svíci se navíc hodí vůně růžového oleje, kterým ji můžete pomazat.

Světle modrá svíčka

Krční čakra, kterou světle modrá svíce harmonizuje, je čakrou komunikace a najdete ji v místě, kde je ohryzek. Zablokovaná energie znamená nemluvné lidi, pokud je vyvedena z rovnováhy, způsobuje tato čakra přílišnou upovídanost. Harmonizuje ji vůně šalvěje a eukalyptu.

Tmavě modrá / indigová svíčka

Harmonizuje čelní čakru, která má na starost intuici a duchovno, nefunkční pak stahuje jedince do přízemní všednosti. Spolu se svící použijte také mátu nebo jasmín a jeho silnou, sladkou vůni.

Fialová svíčka

Patří k nejvyšší, korunní čakře, kterou najdete na temeni hlavy. Jedná se o energetické centrum, které uceluje celou lidskou bytost, dodává pocit naplnění a potvrzuje vaše místo ve světě, jakousi životní spokojenost. Podporuje ji jemná vůně lotosu nebo štiplavé kadidlo.

Která z čakrových svící se vám líbí nejvíce? A kterou byste potřebovali posílit pro harmonizaci konkrétní oblasti vašeho života?

Reklama

Související témata:

Načítám